Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2017

Ontwikkelaars van Gnu Privacy Guard zoeken donateurs

De ontwikkelaars van Gnu Privacy Guard (GnuPG), een gratis implementatie van de OpenPGP e-mailencryptiestandaard, zijn een inzamelingsactie gestart. Met de actie hopen de ontwikkelaars maandelijkse donateurs aan te trekken die de verdere ontwikkeling van GnuPG zeker stellen.

GnuPG wordt onder andere door journalisten, activisten en advocaten gebruikt om hun communicatie af te schermen voor derden. Ook wordt de software volgens de ontwikkelaars gebruikt om de legitimiteit van updates voor nagenoeg alle gratis software-gebaseerde besturingssystemen te kunnen controleren.

De ontwikkelaars van GnuPG geven echter aan meer geld nodig te hebben om de ontwikkeling van de implementatie voort te zetten. Zij verwachten hiervoor een bedrag van 15.000 tot 30.000 euro per maand nodig te hebben. De ontwikkelaars zijn vooral op zoek naar individuen en partijen die maandelijks willen doneren, waarmee zij de toekomst van GnuPG willen zeker stellen. Ook eenmalige donaties zijn echter welkom. Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!