Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2017

VMware ziet omzet groeien tot $ 1,74 miljard

VMware, gespecialiseerd in cloud-infrastructuur en business mobility, maakt de financiële resultaten bekend van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2018. De omzet in het eerste kwartaal bedraagt $ 1,74 miljard, een stijging van 9 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2016.

De omzet uit licenties bedraagt in het eerste kwartaal $ 610 miljoen, een stijging van 7 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 2016. De GAAP-nettowinst bedraagt in het eerste kwartaal $ 232 miljoen, ofwel 56 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2016 bedroeg deze $ 161 miljoen, of 38 dollarcent per aandeel (stijging 48 procent). De non-GAAP nettowinst bedraagt het afgelopen kwartaal $ 412 miljoen, of 99 dollarcent per aandeel: een stijging van 15 procent. In het eerste kwartaal van 2016 bedroeg deze nog $ 366 miljoen, ofwel 86 dollarcent per aandeel.

GAAP-bedrijfsresultaat van $ 238 miljoen

Het GAAP-bedrijfsresultaat bedraagt in het eerste kwartaal $ 238 miljoen, een stijging van 24 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2016. Het non-GAAP bedrijfsresultaat is in het eerste kwartaal $ 495 miljoen, een stijging van 11 procent vergeleken met het eerste kwartaal een jaar eerder.

De cashflow bedraagt in het eerste kwartaal $ 775 miljoen. De vrije kasstromen komen het afgelopen kwartaal uit op $ 726 miljoen. VMware heeft $ 8,6 miljard aan contanten in kas en de uitgestelde omzet bedraagt $ 5,2 miljard op 5 mei 2017.

10% hogere omzet

De totale omzet, inclusief sequentiële veranderingen in uitgestelde omzet, is toegenomen met 10 procent. Exclusief de impact van de uitgestelde omzet uit de verkoop van vCloud Air is de totale omzet plus sequentiële veranderingen in uitgestelde omzet toegenomen met 12 procent.

De omzet uit licenties, inclusief sequentiële veranderingen in uitgestelde licentie-omzet, is toegenomen met 7 procent (jaar-op-jaar). Exclusief de impact van de uitgestelde omzet uit de verkoop van vCloud Air is de omzet uit licenties plus sequentiële veranderingen in uitgestelde licentie-omzet toegenomen met 10 procent (jaar-op-jaar).

Zeer tevreden

“We zijn zeer tevreden over onze sterke resultaten in het eerste kwartaal. Onze strategie vindt duidelijk zijn weerklank in de verschillende regio’s en we zien verhoogde interesse van klanten in ons SDDC- en cloud-portfolio, alsook in ons digital workspace-aanbod”, zegt Pat Gelsinger (foto), chief executive officer, VMware. “Het kwartaal markeert daarnaast enkele belangrijke momenten binnen ons partner ecosysteem, met aankondigingen met Dell EMC, Google, Microsoft en Oracle. Hierdoor zijn we in staat klanten vollediger oplossingen aan te bieden voor clouds, applicaties en devices.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!