HPE en ClearCenter vereenvoudigen IT voor MKB

07-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE en ClearCenter vereenvoudigen IT voor MKB

Hewlett Packard Enterprise (HPE) gaat een exclusieve samenwerking aan met ClearCenter, leverancier van open source platforms. Hierdoor wordt het op Linux-gebaseerde ClearOS besturingssysteem beschikbaar voor HPE ProLiant servers. De oplossing is geschikt voor het MKB vanwege de consolidatie van server-, gateway- en netwerkfunctionaliteiten. Hiermee leveren HPE en ClearCenter een IT-oplossing met een eenvoudige web-based user interface en een ingebouwde applicatie-store. Hiermee willen de partijen eenvoudige, veilige en betaalbare IT-implementaties mogelijk maken voor het MKB.

Voor MKB’ers is het vaak lastig om oplossingen te kiezen waarmee ze zowel op korte als lange termijn goed uit de voeten kunnen. HPE en ClearCenter bundelen hun krachten zodat HPE channel partners hun klanten één betaalbare, eenvoudige en veilige oplossing kunnen bieden die bovendien kan meegroeien met de klant.

Nieuwe servers

Daarnaast kondigt HPE nieuwe servers aan voor het MKB, waaronder de nieuwe ProLiant MicroServer uit het Gen 10-portfolio. Deze is speciaal ontworpen voor Small Office / Home Office (SOHO). Daarnaast zijn nieuwe ProLiant ML30 en ProLiant DL20-servers aangekondigd. Al deze servers zijn verbeterd met nieuwe Intel Kaby Lake-processoren.

De ProLiant MicroServer Gen10 beschikt over verschillende upgrades, waaronder:

  • AMD graphics geïntegreerd in de chip, geschikt voor applicaties met hoge resolutie zoals media streaming.
  • Dual DisplayPort-aansluitingen, zodat twee monitoren aangesloten kunnen worden met 4k-experience.
  • Optionele GPU-ondersteuning via een PCIe-slot, waardoor gebruikers tot vijf monitoren aan kunnen sluiten op de MicroServer.

Voordelen voor HPE partners

Dankzij de samenwerking tussen HPE en ClearCenter beschikken channel partners en klanten over server-, netwerk- en gatewayfunctionaliteit binnen één platform. Dit zorgt voor eenvoudigere IT en minder kosten voor infrastructuur en beheer.

ClearOS kan per direct gedownload worden vanaf HPE.com of de HPE partnerwebsite op ClearCenter.com. ClearOS is ook beschikbaar via Intelligent Provisioning voor alle HPE ProLiant 10, 100 en 300 series rack en tower servers. De HPE ProLiant MicroServer Gen10 met ClearOS is op bestelling verkrijgbaar vanaf begin juni met prijzen vanaf $399,-.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware