Wouter Hoeffnagel - 09 juni 2017

Juniper Networks vernieuwt Software-Defined Secure Networks

Juniper Networks vernieuwt Software-Defined Secure Networks image

Juniper Networks maakt bekend zijn Software-Defined Secure Networks (SDSN)-platform te hebben vernieuwd. De vernieuwingen brengen beveiliging naar publieke en private clouds en omgevingen op basis van technologie van verschillende leveranciers. Dankzij de geautomatiseerde toepassing van beveiligingsregels, real-time beveiligingsinformatie en technologie voor machine learning weet SDSN precies wanneer en hoe het de mensen, data en infrastructuur van organisaties moet beschermen. Het gebruik van een open framework vereenvoudigt daarbij het beveiligingsbeheer.

Cybersecurity is in de loop der jaren steeds complexer geworden. Organisaties reageerden hierop door een lappendeken van ongelijksoortige beveiligingsoplossingen te creëren in de hoop dat dit hun beveiliging zou verbeteren. Deze losstaande oplossingen gaan echter mank onder gaten in de beveiliging en resulteren in een complexe en inefficiënte infrastructuur. Het SDSN-platform en -ecosysteem van Juniper stellen organisaties in staat om de beveiligingsoplossingen binnen deze heterogene netwerken te integreren en beheren, ongeacht de leveranciers waarvoor zij hebben gekozen.

Junos Space Security Director Policy Enforcer

Juniper breidt zijn ecosysteem uit met verbeteringen van Junos Space Security Director Policy Enforcer, dat de toepassing van beveiligingsregels binnen het netwerk automatiseert en bedreigingen blokkeert via firewalls, de switches van Juniper en nu ook switches van andere leveranciers. Dit maakt het mogelijk om bescherming te bieden tegen binnenkomende bedreigingen en bedreigingen die zich binnen het netwerk verplaatsen. Juniper zal daarnaast Security Director en vSRX compatibel maken met VMware NSX om te voorzien in verbeterde beheermogelijkheden, afdwinging van beveiligingsregels, next generation firewalls voor Layer 4-7 en blokkering van bedreigingen die het hebben voorzien op applicaties in private clouds.

Policy Enforcer automatiseert bedreigingspreventie via switches van andere leveranciers: De smart policy deployment engine van Policy Enforcer, die de toepassing van beveiligingsregels binnen het netwerk automatiseert en geïnfecteerde endpoints in quarantaine zet, maakt het nu ook mogelijk om diep binnen het netwerk beveiligingsregels af te dwingen via switches van andere leveranciers zoals Cisco.

Integratie via open API’s

De open API’s van Juniper maken integratie mogelijk met beveiligingsoplossingen van ecosysteempartners van Juniper. De integratie met ForeScout CounterACT brengt veilige connectiviteit en overzicht naar netwerkcomponenten van uiteenlopende leveranciers.

De SDSN-componenten van Juniper Networks zullen integratie bieden met cloud-platforms van derden om zowel publieke als private clouds te beschermen. Voorbeelden zijn onder meer:

  • Integratie van VMware NSX met Policy Enforcer en vSRX voor het beveiligen van private clouds en afslaan van bedreigingen
  • Integratie van Microsoft Azure met vSRX, de gevirtualiseerde firewall van Juniper, voor de beveiliging van publieke clouds. Juniper breidt daarmee zijn huidige aanbod van virtuele marktplaats-oplossingen uit.

E-maildreigingen detecteren

Daarnaast combineert Juniper Networks de bedreigingspreventie van Juniper Sky met e-mailanalyse. De cloud-dienst van Juniper voor malware-preventie biedt nu ook detectie van e-mailbedreigingen. Dit maakt het mogelijk om schadelijke exploits een halt toe te roepen en bescherming te bieden tegen ransomware als WannaCry. De technologie voor machine learning van Juniper Sky verbetert de analyse van bedreigingen en uitwisseling van bedreigingsinformatie, terwijl de analyse van het e-mailverkeer het mogelijk maakt om meer malware te detecteren en blokkeren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!