Axis en HID Global lanceren gezamenlijke mobiele toegangsoplossing

08-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Axis en HID Global lanceren gezamenlijke mobiele toegangsoplossing

Axis Communications kondigt de integratie aan van Mobile Access van HID Global in de AXIS A1001-netwerkdeurcontroller- en AXIS Entry Manager-software. De gecombineerde, mobiele toegangsoplossing van Axis en HID speelt in op de toegenomen mobiliteit van werknemers. Zo zorgt de oplossing ervoor dat mobiele apparaten, zoals smartphones, kunnen fungeren als vervanging van kaarten en/of toegangscodes voor beveiligde gebouwen, kamers of gebieden.

Smartphones en andere mobiele apparaten worden steeds belangrijker voor veel mensen naarmate ze meer functionaliteit krijgen, zoals contactloos betalen of het bijhouden van de gezondheid. De oplossing werkt volledig zonder gedrukte identiteitsgegevens. In plaats daarvan worden veilige identiteiten voor het openen van deuren en sloten op de smartphone van de gebruikers bewaard. Dit is een kosteneffectieve en eenvoudige manier om toegangsgegevens te beheren.

Beheer via AXIS Entry Manager-software

De geïntegreerde oplossing maakt gebruik van AXIS Entry Manager-software voor het beheer van alle verbonden AXIS A1001-netwerkdeurcontrollers en van HID's cloudportal voor het beheer van gebruikers en mobiele ID's. Er kan ook extra software van derden worden gebruikt voor de integratie van aanvullende functies voor toegangsbeheer.

De mobiele toegangsoplossing van HID en Axis omvat:

Van Axis:

  • AXIS A1001-netwerkdeurcontroller, die ja/nee-beslissingen neemt over wie waar en wanneer naar binnen mag;
  • AXIS Entry Manager-software voor toegangscontrole, die is geïntegreerd in de HID Mobile Access Portal en wordt gebruikt om de systemen te configureren, nieuwe gebruikers toe te voegen en mobiele ID's te beheren.

Van HID Global:

  • 'Mobile enabled' lezers;
  • HID Mobile Access Portal;
  • HID Mobile Access App, die verkrijgbaar is via de Apple App Store en GooglePlay.

Beschikbaarheid

De gecombineerde oplossing is per direct verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis en HID.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security