Logitech camera voor kleine vergaderruimtes

Logitech camera voor kleine vergaderruimtes

11-06-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Logitech camera voor kleine vergaderruimtes

Logitech kondigt zijn eerste camera voor conference calls aan, de Logitech MeetUp. De MeetUp is speciaal ontworpen voor kleine vergaderruimtes en huddle rooms, waarbij het 120-graden gezichtsveld ervoor zorgt dat iedereen in beeld is tijdens meetings. Het geluid is specifiek afgestemd op kleine vergaderruimtes en het compacte alles-in-één-ontwerp minimaliseert gerommel met kabels. MeetUp is USB-plug-and-play ontworpen zodat je er direct mee aan de slag kunt.

"Bedrijven beschikken steeds vaker over open ruimtes. Hiermee worden huddle rooms vandaag de dag steeds populairder op de werkplek. Tot nog toe werken bedrijven vaak met geschaalde versies van de systemen die in grote vergaderruimten worden gebruikt. Gevolg is dat gebruikers niet de optimale video-ervaring hebben", aldus Scott Wharton, vice president en general manager van Logitech Video Collaboration. "Logitech MeetUp is speciaal ontworpen voor de specifieke video- en audiovereisten die kleinere vergaderruimtes stellen. Iedereen aan tafel is duidelijk te zien én te horen. Hiermee is het de optimale video collaboration-oplossing voor deze ruimtes."

Software en services

Logitech MeetUp is zo ontworpen dat het werkt met vrijwel elke video conferencing software applicatie en cloud service, waaronder Skype for Business, Cisco collaboration applicaties en alle Logitech Collaboration Programma-partners zoals BlueJeans, BroadSoft, Vidyo en Zoom.

MeetUp biedt een extra wijde 120-graden beeldweergave met de optie om links en rechts nog eens 25 graden toe te voegen. Een door Logitech ontworpen, low-distortion lens, UltraHD 4K optica en drie camera presets zorgen voor een optimale video-ervaring. MeetUp heeft geïntegreerde audio geoptimaliseerd voor huddle rooms voor een uitstekende geluidservaring. Drie geluidsisolerende microfoons en een voice-optimized speaker zorgen ervoor dat iedereen duidelijk gehoord en gezien wordt. MeetUp is Microsoft Cortana gecertificeerd voor precisie voice commands met elk Windows 10-systeem. Voor grotere ruimtes, waar de deelnemers meer dan twee en een halve meter van de microfoon verwijderd zijn, kunnen klanten de Logitech Expansion Mic voor MeetUp aanschaffen.

Afstandsbediening

Logitech introduceert ook een ConferenceCam Soft Remote, een app waarmee je eenvoudig een afstandsbediening voor Logitech MeetUp maakt van je smartphone of tablet. ConferenceCam Soft Remote beschikt over alle bedieningselementen die beschikbaar zijn op de Logitech-afstandsbediening. Het is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten en zal vanaf juli beschikbaar zijn in Google Play en de Apple Appstore

Prijzen en beschikbaarheid

Logitech MeetUp is beschikbaar vanaf midden juli 2017. Zakelijke klanten kunnen MeetUp aanschaffen via het Logitech Video Collaboration reseller netwerk of op Logitech.com voor een adviesprijs van €1099. Logitech Expansion Mic voor MeetUp zal ook verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €249. De uitgebreide fact sheet is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht