SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

09-06-2017 | door: Witold Kepinski

SAP partners enthousiast over SAPPHIRE NOW 2017 aankondigingen

Nederlandse SAP partners zijn te spreken over zakendoen met SAP en de recent gehouden SAPPHIRE NOW 2017 conferentie Orlando. Dutch IT-channel sprak met The Next View, Remiqz, Goldfish en Quinso.

The Next View

Ronald Lanjouw (Partner & Business Development Executive bij The Next View) vond de SAP Leonardo aankondiging groot nieuws. ”Hoogtepunt is dat SAP met Leonardo duidelijk maakt dat de data-gedreven aanpak van The Next View de juiste is. Onze dienstverlening van IoT, security en big data heeft SAP in een ‘Leonardo jasje’ gestoken. SAP geeft daarmee een boost aan deze markt waarin we actief zijn.”

Remiqz

Robert Slijk, oprichter en Managing Director van Big Data startup Remiqz, een aanbieder van een Football intelligence platform en winnaar van de SAP HANA Innovation Award, ziet kansen met het SAP Cloud aanbod. “SAP transformeert van een traditioneel licentiemodel naar cloud-gebaseerde diensten. Ik word daar er heel blij van omdat hierdoor veel barrières voor klanten worden weggenomen. In de cloud kan je makkelijker applicatie en data verbinden waardoor je betere informatie intelligent e uit kan halen die je wilt hebben.” 

Bekijk het video interview met Ronald Lanjouw en Robert Slijk 

Goldfish

Frans Nieuweboer, Director Life Sciences bij Goldfish ICT Services (net overgenomen door intelligence), vond de SAP Leonardo en de beweging naar cloud de belangrijkste thema’s tijdens SAPPHIRE NOW. “In het Leonardo platform zitten alle innovaties van SAP. Je kan hierdoor klanten een goede functionaliteit bieden en hen laten experimenteren met nieuwe processen en technologie. Met Leonardo kunnen we voor klanten hun processen beter uitvoeren.” De overstap van de cloud verschilt wel per branche, benadrukt Nieuweboer. “Gereguleerde bedrijven zoals farmaceutische klanten hebben veel eisen en te maken met compliance regels. Die zijn meer afwachtend in de overstap naar de cloud. Maar bedrijven die actief zijn in de wholesale en professional services zie je sneller naar de cloud gaan, omdat ze niet te maken hebben met complexe productieprocessen. Dat komt omdat ze niet te maken hebben met productie voorraden en integratie met machines of scanners. Processen die aan de rand plaatsvinden gaan het snelst naar de cloud, zoals crm, hr, forecasting, demand management en reporting.”

Bekijk het video interview met Frans Nieuweboer

Quinso

Hubert Wezenberg, managing partner bij Quinso, gespecialiseerd in SAP applicaties en diensten voor de productie- en groothandelsbranche, zoals Supply Chain Management (SCM) en SAP S/4HANA en Shopfloor Integratie, vindt een aantal oplossingen in SAP Leonardo suite, oude wijn in nieuwe zakken. Echt nieuw zijn Machine Learning en Blockchain toepassingen. Verder valt het hem op dat SAP nog sneller dan verwacht naar de Cloud beweegt. Voor Quinso is Cloud een nieuw deployment model van SAP oplossingen en de kans om deze platform onafhankelijk bij haar klanten te implementeren. Met Cloud wordt het een stuk eenvoudiger om zaken sneller uit te rollen omdat het standaard is. Ook ziet Hubert een mega-boost van SAP S/4 HANA vanwege het feit dat veel klanten hier naar zullen overstappen. Het is een kwestie van tijd. Hij ziet daarom op korte en lange termijn de toekomst met SAP rooskleurig in.

Bekijk het video interview met Hubert Wezenberg

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud