Juniper Networks is technology partner van DHPA

09-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Juniper Networks is technology partner van DHPA

Juniper Networks, gespecialiseerd in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, wordt technology partner van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA). De DHPA biedt Juniper Networks een platform voor het uitwisselen van kennis en best practices op het gebied van netwerkautomatisering, orchestration, beveiliging, open standaarden en virtualisatie. Ook kan het bedrijf zijn relaties met andere strategische spelers in de datacenter-, hosting- en service provider-markt versterken.

De DHPA behartigt de belangen van een groeiende sector die een sleutelrol vervult binnen de Nederlandse economie, voor werkgelegenheid zorgt, voorlichting biedt en een belangrijke bijdrage levert aan het Nederlandse bruto nationaal product (BNP). Dat gebeurt onder andere door het beschikbaar stellen van de technologische infrastructuur die ten grondslag ligt aan de digitale transformatie van het land. De Nederlandse internetsector faciliteert momenteel een substantieel deel van de Europese e-commercemarkt en speelt een steeds belangrijkere rol in internationale sectoren die een digitaal transformatieproces doormaken als gevolg van de opkomst van technologische en cloud-innovaties. De DHPA vertegenwoordigt meer dan 30 prominente leden en ruim 40 leveranciers van technologieproducten en -diensten binnen de Nederlandse cloud- en hostingsector.

Kennis en best practices uitwisselen

De DHPA biedt Juniper Networks een platform voor het uitwisselen van kennis en best practices op het gebied van netwerkautomatisering, orchestration, beveiliging, open standaarden en virtualisatie. Ook kan het bedrijf zijn relaties met andere strategische spelers in de datacenter-, hosting- en service provider-markt versterken. Ook wil Juniper Networks bijdragen aan het bepalen van de koers van, en de levering van connectiviteit en internetdiensten aan, de Nederlandse en internationale markt.

“Technology partner worden van de DHPA is een logische stap voor Juniper Networks. In Nederland helpen we datacenter-exploitanten en internetproviders al jarenlang met het verhogen van hun omzet en verbeteren van hun efficiëntie door hen te voorzien van flexibele, schaalbare, geautomatiseerde en veilige netwerkinfrastructuren. Dit lidmaatschap, in combinatie met onze OpenLab-faciliteiten in Amsterdam voor testen, ontwikkeling en samenwerking, stelt ons in staat om onze banden met de hosting- en internetprovidermarkt aan te halen. Daarmee kunnen we bijdragen aan innovaties die de digitale infrastructuur van Nederland vooruithelpen”, aldus Marcel van Opzeeland, regionaal directeur Service Providers Benelux bij Juniper Networks.

Waardevolle bijdragen aan evenementen

Ruud Alaerds, directeur van de DHPA, geeft aan ernaar uit te kijken de Nederlandse cloud- en hostingmarkt verder vooruit te helpen met partners als Juniper Networks. Ook wijst Alaerds erop dat Juniper Networks de afgelopen jaren regelmatig waardevolle bijdragen heeft geleverd aan evenementen van DHPA.

Terug naar nieuws overzicht
Security