Witold Kepinski - 10 juni 2017

SAP Run Like Never Before had veel deelnemers

SAP Nederland organiseerde op vrijdag 9 juni de zesde editie van Run Like Never Before, een SAP-estafetteloop waaraan een recordaantal van ruim 300 medewerkers, partners en vrijwilligers deelnamen. De opbrengsten komen ten goede aan de Krajicek Foundation.

De Krajicek Foundation ondersteunt jongeren in kansarme wijken via scholarshipprogramma's. In ruil voor het betalen van hun opleiding zetten jongeren zich voor minimaal 100 uur in op een Playground - sportpleinen waar kinderen onder begeleiding kunnen sporten en spelen. Op die manier zijn de 'Scholarshippers' een inspiratie voor andere jongeren en oefenen ze een positieve invloed uit op de hele wijk.

Talent een kans geven

Voor SAP en zijn partners is het bieden van eerlijke opleidingskansen aan jongeren enorm belangrijk. De visie van de Krajicek Foundation sluit dan ook aan bij die van SAP. "We willen dat iedereen gelijke kansen heeft en zijn talenten kan benutten. In kansarme wijken wonen zoveel talentvolle jongeren. Het volgen van een vervolgopleiding is voor hen helaas lang niet altijd vanzelfsprekend. Alle jongeren moeten zich kunnen ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond", vertelt Patrick van Deven, VP Managing Director van SAP Nederland. "Daar heeft iedereen uiteindelijk baat bij. Goed onderwijs en talentontwikkeling vormen immers de basis voor welzijn, innovatie en uiteindelijk een betere wereld."

SAP Nederland gaat nog een stap verder. Zo volgt Leewan Tiney momenteel zijn afstudeerstage bij het bedrijf. De opleiding Bedrijfskundige Informatica van Tiney is mede mogelijk gemaakt door opbrengsten uit eerdere edities van Run Like Never Before. Hij werkt in het innovatieteam van SAP Nederland aan de Smart Wheelchair, een speciale rolstoel met sensoren die de gezondheid en het welzijn van de gebruiker moet vergroten.

Run Live Truck

Momenteel rijdt een speciale truck langs diverse organisaties, de Run Live Truck. Dit mobiele ontwikkelteam realiseert samen met klanten en partners van SAP allerlei innovaties, zo meldt de leverancier. Speciaal voor Run Like Never Before heeft het team een nieuwe applicatie ontwikkeld: SAP Run. Deelnemers kunnen hun diverse activity trackers verbinden met de app. Vervolgens kunnen het publiek en de renners de sportieve prestaties op de voet volgen. SAP Run meet de prestaties op zowel individueel als op teamniveau.

Partners

Partners van SAP hebben bij deze editie een actievere rol dan normaal. De zogeheten 'Goud'-partners konden voorafgaand aan het evenement in korte filmpjes hun visie op talentontwikkeling van jongeren geven. Deze filmpjes zijn gepubliceerd op het YouTube-kanaal van SAP Nederland en worden ook getoond tijdens het evenement.

Meer informatie over Run Like Never Before vindt u op de website: www.saprunlikeneverbefore.nl 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!