Ictivity laat Omnia Workspace monitoren door Guardian360 platform

12-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ictivity laat Omnia Workspace monitoren door Guardian360 platform

De Eindhovense IT-dienstverlener Ictivity gaat een partnership aan met security-specialist Guardian360. Door de samenwerking wordt de Omnia Workspace continu gemonitord door het Guardian360 platform. Bovendien helpt dit klanten van Ictivity te voldoen aan de geldende normen voor informatiebeveiliging, zoals ISO27001, NEN7510, BIG en DIGID.

Een moderne werkplek bestaat allang niet meer uit alleen een desktop-pc. Er zijn meerdere devices, webapplicaties en gevirtualiseerde netwerken, die vrijwel continu kwetsbaar zijn door configuratiefouten en zwakke wachtwoorden. Daarnaast worden er elke maand nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in zowel hard- als software. Guardian360 brengt deze zwakke plekken in kaart via een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard. Daarnaast zorgt het Guardian360 platform ervoor dat hacks en data-lekken zo goed als mogelijk worden voorkomen. Daarnaast wordt een ‘hacker alert’ gegeven indien een aanval wordt gedetecteerd, om de gevolgen van deze aanval te beperken.

Normen voor informatiebeveiliging

Doordat Guardian360 snel en continu monitort, kan Ictivity mogelijke problemen bij de klant voorkomen of oplossen. Voor gebruikers van de online Omnia Workspace is deze samenwerking een goede stap op weg op naar het voldoen aan de normen voor ISO27001, NEN7510, BIG en DIGID. Klanten met een eigen infrastructuur waarvan Ictivity het beheer regelt, kunnen ook gebruik maken van de diensten van Guardian360.

“Guardian360 en Ictivity vullen elkaar niet alleen technisch aan, maar ook doordat de partijen elk hun eigen focus en een vergelijkbare bedrijfscultuur hebben, lag een samenwerking voor de hand. We willen er allebei voor zorgen dat IT-infrastructuren veiliger worden”, stelt Jan Martijn Broekhof, managing director van Guardian360.

Veilige en compliant IT-omgeving

“De vraag naar goede dienstverlening op het gebied van security neemt toe. Het gaat daarbij niet alleen om de technische kant, maar er leven ook veel vragen op het gebied van wet- en regelgeving. Denk alleen maar aan de ontwikkelingen met de Meldplicht Datalekken en de GDPR. Wij willen onze klanten helpen met een veilige en compliant IT-omgeving, daarvoor is Guardian360 een perfecte partner”, zegt Geert Visser, directeur van Ictivity.

Terug naar nieuws overzicht
Security