Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2017

IT-ondernemer Abram Schermer neemt SBC Solutions over

IT-ondernemer Abram Schermer neemt SBC Solutions over van oprichter Michel Fidder. Fidder en Schermer werkten reeds sinds augustus 2015 samen en sindsdien is SBC sterk gegroeid.

SBC Solutions (Rotterdam) gaat als zelfstandig bedrijf verder en komt als consultancy bedrijf op het gebied van virtualisatie en Application Delivery naast andere ondernemingen van Schermer te staan. Eind 2016 investeerde Schermer samen met investeringsmaatschappij Holland Venture ook in Avensus (Almere/Delft).

SBC Solutions

SBC Solutions is in 2008 opgericht en kwam eind 2013 volledig in handen van mede-oprichter Michel Fidder. In de loop van 2015 ontstond een samenwerking met Qwise-oprichter Abram Schermer. In 2016 groeide de omzet van SBC met bijna 80% en ook het bedrijfsresultaat verbeterde sterk. SBC Solutions richt zich op consultancy en detachering rondom het thema virtualisatie en Application Delivery.

“De grote uitdaging in de virtualisatie markt is overgang naar cloud.”, aldus Schermer. “Oplossingen die we vooral met Citrix en Microsoft bouwen, komen in toenemende mate op cloud platformen terecht en dat creëert nieuwe kansen voor een kennisbedrijf als SBC.”

Team uitbreiden

Om beter met de kansen in de markt om te gaan wordt het team van SBC verder versterkt: “Enerzijds willen we natuurlijk groeien met SBC,” legt Schermer uit. “Maar we willen het team beperkt houden tot uitsluitend ervaren specialisten. We zoeken consultants met bovengemiddelde kennis en ervaring op dit terrein die bij klanten echt het verschil kunnen maken. Kwaliteit is daarmee belangrijker dan kwantiteit. We beperken bewust het team tot circa 30 medewerkers.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!