Redactie - 15 juni 2017

LG G6 review: interessant alternatief voor Apple en Samsung

Hoewel Samsung en Apple de smartphonemarkt praktisch beheersen, brengen ook ‘kleinere’ fabrikanten geregeld nieuwe topmodellen op de markt die de moeite waard zijn. De LG G6 is zo een.

Vorig jaar sloeg LG de plank mis met de gedeeltelijk modulaire G5. Het toestel werd door de pers matig ontvangen en behaalde niet de verkoopcijfers waar de Zuid-Koreaanse fabrikant op had gehoopt. Hetzelfde gold voor de LG V20, een forse Android-smartphone met een klein secundair scherm voor notificaties. De in april gelanceerde LG G6 heeft niets van die (onnodige) fratsen, maar is wel gewoon weer een goed toestel.

De smartphone heeft krachtige hardware, een strak design en is een stuk betaalbaarder dan de concurrentie. Op het moment van schrijven kost de G6 los 549 euro, een paar honderd euro minder dan bijvoorbeeld de iPhone 7 of Samsung Galaxy S8. Voor dat bedrag krijg je een premium afgewerkte telefoon met een voortkantvullend scherm van 5,7 inch. Het display heeft een bijzonder hoge resolutie en een beeldverhouding van 18 bij 9, wat voordelen biedt tijdens browsen en het gebruik van apps. Zo is er voldoende ruimte om prettig twee apps onder elkaar (splitscreen) te gebruiken.

Een ander groot voordeel van de LG G6 is het feit dat de smartphone niet alleen bestand is tegen stof en water, maar ook vallen. De behuizing is extra stevig en biedt aan de achterkant een vingerafdrukscanner voor extra security. Verder zijn nieuwe meldingen in één oogopslag te bekijken dankzij het always on-display. Dat gaat wel ten koste van de accu, die in tegenstelling tot de LG G5 niet verwisselbaar is.

Lees meer hier over de LG G6.

In samenwerking met AndroidPlanet.nl, onderdeel van BigSpark

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!