Peter van der Putten wordt Head of Channel Zyxel Benelux
14-06-2017 | door: Redactie

Peter van der Putten wordt Head of Channel Zyxel Benelux

Zyxel, Your Networking Ally, heeft Peter van der Putten (47) aangesteld als Head of Channel Benelux. Bij onze zuiderburen breidt het bedrijf zijn team uit met Ken Willekens (31), die is aangesteld als VAR Manager België. De twee medewerkers zijn op 1 juni gestart in hun nieuwe functie. Van der Putten houdt zich vanuit Hoofddorp met name bezig met het versterken van het distributiekanaal in de gehele Benelux. Willekens is verantwoordelijk voor de Value Added Resellers (VAR) in België, en samen zetten ze zich in om het bedrijf verder te laten groeien in de Benelux.

De nieuwe medewerkers van Zyxel hebben ruim ervaring met zakendoen in het IT-kanaal. Zyxel groeit gestaag en heeft ook in België een steeds groter marktaandeel vooral door nieuwe resellers en uitbreiding van het productportfolio bij bestaande partners.

Focus in de Benelux

Van der Putten heeft meer dan twintig jaar ervaring in ICT sales en accountmanagement in een internationale omgeving. Een groot deel van deze periode werkte hij bij Targus, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de Nordics en Benelux. Net als Zyxel is Targus een organisatie die vooral gebruik maakt van distributeurs en resellers om zijn marktaandeel te vergroten. Het laten groeien van de omzet via distributie en partnerprogramma’s is dan ook één van de expertises van Van der Putten.

In zijn nieuwe functie als Head of Channel Benelux bij Zyxel wil Van der Putten het verkoopkanaal binnen de Benelux verder uitbouwen met een focus op België en Luxemburg en extra aandacht voor de verticals zorg, hospitality, onderwijs en telecom. Van der Putten: ‘Mijn doelstelling is om via langetermijnrelaties de samenwerking tussen Zyxel, het IT-kanaal en de eindgebruikers te optimaliseren. Ik heb een passie voor technologieën die het leven van gebruikers makkelijker maken. Zyxel biedt precies zulke technologieën en kijkt vooruit, denk bijvoorbeeld aan Nebula, een Cloud Network Management Solution voor het mkb. Anticiperen op wat er komen gaat is steeds belangrijker in deze tijd van digitale transformatie.’

Potentie in België

Ken Willekens is een ervaren accountmanager in de IT met een sterke focus op business-to-business. Voorheen werkte hij onder meer bij Deltalink, een distributeur van Zyxel, en bij AVM. Op de positie van VAR Manager België heeft Willekens geen voorganger en hierin ziet hij dan ook tevens een uitdaging: ‘Zyxel heeft in België nog veel terrein te winnen, zowel bij bestaande partners als door nieuwe partners aan te sluiten. Zyxel heeft veel kennis en mooie producten in huis. Daar wil ik het IT-kanaal bewust van maken. Ik wil de run rate verhogen waardoor we in België minder afhankelijk worden van projecten.’

Terug naar nieuws overzicht
Hardware