Wouter Hoeffnagel - 16 juni 2017

Main Capital neemt belang in Inergy Analytical Solutions

Main Capital maakt bekend een meerderheidsbelang verworven te hebben verworven in de snelgroeiende Data Analytics en Managed Services dienstverlener Inergy uit Woerden. Het bedrijf levert Managed BI en Analytics oplossingen en diensten waarmee het organisaties ontzorgt op het gebied van datawarehousing, data integratie en data analytics.

Inergy heeft meer dan 70 werknemers verspreid over kantoren in Woerden en Heerlen. De klantenbasis van het bedrijf omvat onder meer grote corporates zoals PostNL, Obvion, Detailresult, Yarden, Sodexo en Intergamma. Bij deze klanten gaat Inergy lange termijn relaties aan en helpt hen bij het zowel inzetten als benutten van data en informatie. Daarvoor maakt Inergy gebruik van een zelfontwikkeld cloud platform op basis waarvan de managed services worden geleverd.

Team van Inergy

Inergy heeft een combinatie van dataspecialisten, business consultants en econometristen in dienst. JanKees Lampe (CMO Inergy): “Het maakt dat we vanuit de beschikbare data met klanten op zoek kunnen gaan naar business waarde en beter presteren. Maar ook, en die benadering prefereert, dat we vanuit een business thema of marktuitdaging relevante data verzamelen en die met algoritmes en modellen vertalen naar meer succes. Inergy bedient op deze wijze klanten in Finance, Retail, Logistiek en Industrie”.

Main Capital zal Inergy actief ondersteunen in het uitbreiden van haar huidige groei, internationalisatie en het versterken van de organisatie. De aandacht van de combinatie zal uitgaan naar het uitbreiden van het product- en dienstenportfolio middels het leveren van innovatieve schaalbare oplossingen en naar het doen van gerichte acquisities. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!