Alienware en Dell introduceren nieuwe randapparatuur voor gamers

Alienware en Dell introduceren nieuwe randapparatuur voor gamers

Alienware en Dell introduceren nieuwe randapparatuur voor gamers

14-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Alienware en Dell introduceren nieuwe randapparatuur voor gamers

Alienware en Dell presenteren nieuwe high-end Alienware gaming desktops met verbeterde multi-core-processors. Daarnaast lanceren de bedrijven een volledige reeks performance gaming monitors en een aantal muizen en keyboards.

Twee nieuwe versies van de Alienware Area-51 zijn voorzien van multi-core-processors die zijn ontwikkeld door Intel en AMD. De machines worden aangedreven door Intel Core X-Series of AMD Ryzen Threadripper, wat dit de eerste 16-core/32-thread Area-51 maakt van Alienware. Dell is de exclusieve OEM-partner die de AMD Ryzen Threadripper pre-built-systemen mag verkopen en de high-end alle 16 cores worden af-fabriek overgeklokt.

Intel Core i9-processors

Met de Intel Core i9-processors richten Alienware en Dell zich op gamers die applicaties draaien met kloksnelheden op boost-snelheden tot wel 4,5GHz. Deze chips zijn geschikt voor klanten die de wereld van mega-tasking aan het ontdekken zijn en daarbij vaak meerdere systeemintensieve taken tegelijk ondernemen.

De Area 51 Threadripper Edition is vanaf september 2017 beschikbaar in EMEA en de Area 51 met Intel Core X-Series is vanaf 22 augustus verkrijgbaar. Dell en Alienware maken de prijzen van beide machines binnenkort bekend.

Monitors, keyboards en muizen

Alienware komt voor het eerst met een aantal performance gaming monitors en randapparatuur voor gamers. Dit nieuwe aanbod omvat Alienware’s AlienFX-verlichting voor in-game lichteffecten, dat met meer dan 150 titels werkt, inclusief Sid Meier’s Civilization VI, Shadow Warrior 2 en Agents of Mayhem (beschikbaar vanaf augustus 2017).

De Alienware 25 inch gaming monitor, die verkrijgbaar is met NVIDIA G-SYNC (AW2518H) of AMD FreeSync, (AW2518HF), biedt vrijwel geen input lag, een panel responstijd van 1 ms en een native 240Hz refresh rate. Met drie pre-set beeldscherm-modi, een volledig aanpasbare single-diecast-standaard en een panoramische multi-monitor view met dunne rand in een resolutie van 1920x1080. De monitors zijn beschikbaar vanaf 499 dollar (VS).

Alienware Advanced Gaming Keyboard

Het Alienware Advanced Gaming Keyboard is voorzien van mechanische toetsen met bruine switches waarmee toetsaanslagen preciezer, responsiever en consistenter zijn. Vijf toetsen zijn voorbestemd voor macro-commando’s waarmee gamers voordeel hebben op anderen. Met Alienware Control Center, de zeer geavanceerde software van Alienware, kunnen gamers alle toetsen configureren met de acties die zij graag willen uitvoeren. Het Alienware Advanced Gaming Keyboard beschikt over optionele handpalmondersteuning. Het toetsenbord kost 89,99 dollar (VS).

Het Alienware Pro Gaming Keyboard met optionele handpalmondersteuning bevat alle belangrijke design-componenten van het Advanced Gaming Keyboard en voegt daar een rolknop voor het volume en 13 zone-based RGB AlienFX backlit verlichtingsopties aan toe. Het ingebouwde geheugen zorgt voor nieuwe intelligente opties om combinaties van toetsaanslagen toe te wijzen. Het Pro Gaming Keyboard kost 119,99 dollar (VS).

Alienware Advanced Gaming Mouse

De Alienware Advanced Gaming Mouse kan op meerdere manieren geconfigureerd worden met on-the-fly DPI om te switchen tussen precision gameplay en speed style gameplay. De muis is voorzien van negen knoppen die per spel geconfigureerd kunnen worden. De Advanced Gaming Mouse kost 49,99 dollar (VS).

De Alienware Elite Gaming Mouse beschikt over alle functies van zijn kleinere broer en biedt daarbovenop geavanceerde swappable grips en tot wel 13 programmeerbare knoppen. Het gewicht kan op vier verschillende manieren worden verdeeld, wat helpt de controle hebben over de cursor en de bewegingssnelheid te vergroten. De Elite Gaming Mouse kost 89,99 dollar (VS).

Alienware 15 met NVIDIA GeForce GTX 1080

Vanaf 27 juni is de Alienware 15-laptop beschikbaar met de nieuwe NVIDIA GeForce GTX 1080 met Max-Q-technologie, die draait op hoogste GPU-prestatieconfiguratie van 110 watts. De adoptie van Max-Q-technologie door Alienware zorgt voor een traditie van innovatieve systemen die de beste prestaties leveren met een laptop van 15,6 inch voor PC gaming, VR en andere applicaties. De Alienware 15 biedt een balans tussen draagbaarheid en gaming-prestaties met een reeks input/output-connecties voor populaire gaming-randapparatuur en VR headsets. De 99Whr-accu zorgt daarnaast voor een langere batterijduur. De laptop is voorzien van AlienFX-verlichting met een keyboard dat is geoptimaliseerd voor gamers. Beschikbaar in EMEA vanaf begin juli. De prijs wordt binnenkort bekend gemaakt.

Dell en Alienware zijn al meer dan tien jaar actief met e-sports. Succesvolle sponsorships in de begindagen van e-sporttoernooien heeft geleid tot langetermijn-partnerships met organisaties zoals Team Liquid en Team Dignitas, twee van de meest gevestigde e-sports-teams ter wereld. Dell en Alienware voorzien partners met hardware en technologie voor training en wedstrijden, waaronder het aankomende CS:GO Clash for Cash: The Rematch van ELEAGUE. Vorige finalisten van deze competitie maken gebruik van de nieuwste Alienware Aurora’s voor de finale ‘winner takes it all’ battle waarbij 250.000 dollar gewonnen kan worden.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware