Trunkrs wint pitchwedstrijd ‘The Labs Battle’ van Fujitsu

15-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Trunkrs wint pitchwedstrijd ‘The Labs Battle’ van Fujitsu

De innovaties van negen start-ups uit het netwerk van incubator UtrechtInc zijn op maandag 12 juni tijdens de Fujitsu World Tour gepresenteerd aan de 300 belangrijkste partners van Fujitsu. Tijdens pitchwedstrijd ‘The Labs Battle’, onder leiding van presentator Frits Huffnagel, werd startup Trunkrs de winnaar.

De jury was onder de indruk van de pitch van oprichter Jan Wijn over hun nieuwe bezorgdienst. In aanwezigheid van comedian Arjen Lubach ontving Trunkrs de eerste prijs: een geheel verzorgde reis naar de Fujitsu Labs in Londen, waar nieuwe producten en oplossingen van het Japanse ICT-bedrijf worden ontwikkeld.

Startupmarkt en pitchwedstrijd

UtrechtInc en Fujitsu produceerden tijdens de World Tour twee programmaonderdelen. Op een informele startupmarkt presenteerden de startups hun bedrijfsconcepten binnen de sectoren e-Health, e-Climate, Retail en Fintech met als doel mogelijke samenwerkingen te verkennen met matchende bedrijven. Later op de middag vond Pitchwedstrijd ‘The Labs Battle’ plaats en zorgde comedian Arjen Lubach met zijn speech voor de komische noot.

Trunkrs is uitgeroepen tot overall best startup. Het bedrijf ontwikkelt een nieuwe bezorgdienst die ‘same day delivery’ mogelijk maakt, waardoor pakketjes op dezelfde dag tegen lage tarieven bezorgd kunnen worden. Ook zet het bedrijf nieuwe concepten in de markt, bijvoorbeeld ‘crowd delivery’ waarin zij de krachten bundelen van particulieren om pakketjes te bezorgen. Naast Trunkrs won startup 24Sessions de prijs voor beste pitch en startup ConnectedCare voor ‘Highest Co-Creation Potential’.

Co-Creatie

De samenwerking van UtrechtInc en Fujitsu komt voort uit de gezamenlijke ambitie om IT-organisaties te laten co-creëren met startups. De Fujitsu World Tour 2017, die werd gehouden bij Inn Style in Maarssen, stond dit jaar in het teken van ‘Human Centric Innovation en Digital Co-Creation’ en was daarom het uitgelezen moment om de samenwerking af te trappen.

Tanya McCabe, Hoofd Marketing Fujitsu BeNelux, is enthousiast over de samenwerking tussen UtrechtInc en Fujitsu. “Met ons netwerk in de IT-sector kunnen wij de startups helpen om met relevante organisaties in contact te komen. Het doel is om zowel de startups te helpen met het ontwikkelen van hun innovaties als de corporates inzicht te geven in de nieuwe ontwikkelingen in de markt", aldus McCabe. Jorg Kop, directeur van UtrechtInc: “Wij treden als startup incubator steeds meer in de rol van matchmaker met als doel het realiseren van co-creatie. Met deze complementaire koppelingen kunnen conceptuele innovaties sneller en effectiever omgezet worden naar marktklare producten.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

startup