Syntrus Achmea RE&F besteedt IT deels uit aan Centric
16-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Syntrus Achmea RE&F besteedt IT deels uit aan Centric

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat een deel van de IT-activiteiten uitbesteden om sneller te kunnen innoveren en de kosten verder te beheersen. Het beheer van de werkplekken en de IT-infrastructuur (netwerk, servers, storage en databases) gaat over naar het IT-bedrijf Centric.

Centric Financial Solutions & Services (FSS) is eind vorig jaar geselecteerd als partij na een selectieronde met meerdere leveranciers. De contractbesprekingen hebben geresulteerd in een contract voor een periode van drie jaar met optionele verlengingen. De transformatie start in het derde kwartaal van dit jaar. De uitbesteding vindt plaats zonder gedwongen ontslagen.

Focus op primaire bedrijfsapplicaties

“Werkplekken en infrastructuurvoorzieningen zijn in het hedendaagse IT-landschap een commodity geworden”, zegt interim bestuursvoorzitter George Dro?ge van Syntrus Achmea RE&F. Dro?ge stelt dat een externe leveranciers daarin meer waarde kan toevoegen dan de eigen organisatie. Dit stelt Syntrus Achmea RE&F in staat zich te richten op de primaire bedrijfsapplicaties voor onze vastgoed- en hypotheekportefeuilles.

Robert Jan Prins, directeur Centric Financial Solutions & Services: “We zijn heel trots dat wij Syntrus Achmea Real Estate & Finance de komende jaren mogen ondersteunen bij het bereiken van haar doelen. Het is in lijn met onze strategie en ambitie om in de financie?le sector te groeien en toegevoegde waarde te kunnen bieden aan financie?le instellingen door standaard processen uit handen te nemen. Syntrus Achmea RE&F kan zich op deze manier volledig richten op haar klanten en inzetten op haar onderscheidend vermogen.”

Terug naar nieuws overzicht