HP maakt duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 bekend

15-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HP maakt duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 bekend

HP stelt zichzelf als doel de uitstoot van broeikasgassen door het eerstehands productieproces en de producttransportgerelateerde uitstoot in 2025 fors terug te dringen. Daarnaast wil het bedrijf de betrokkenheid van haar fabrieken bij duurzaamheidsprogramma’s vergroten.

Dit blijkt uit een duurzaamheidsverslag HP. Het bedrijf wil:

  • de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van het eerstehands productieproces en de producttransportgerelateerde uitstoot in 2025 met 10% verminderen ten opzichte van 2015. 
  • de betrokkenheid van de fabrieken bij de duurzaamheidsprogramma’s verdubbelen. In 2025 moet er twee keer zo veel betrokkenheid zijn als in 2015, door zowel de deelname van het aantal leveranciers als de betrokkenheid van de reeds deelnemende leveranciers te vergroten. 
  • investeren in het ontwikkelen van vaardigheden en aandacht besteden aan het welzijn van 500.000 fabrieksarbeiders voor 2025, vergeleken met 2015. HP wil zich langdurig inzetten voor het welzijn van de werknemers in de supply chain en daarbij de focus leggen op onder andere vrouwen, studenten en migranten. Alle werknemers kunnen hun vaardigheden ontwikkelen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan de programma’s die zich richten op veiligheid, gezondheid of leiderschap.

Het duurzaamheidsrapport van HP beschrijft de doelen uitgebreid, evenals de financiële vooruitgang gedurende het fiscale jaar. Het rapport is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel