Witold Kepinski - 19 juni 2017

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg leiden bij Apple video content

Jamie Erlicht en Zack Van Amburg leiden bij Apple video content image

Apple heeft bekendgemaakt dat Jamie Erlicht en Zack Van Amburg, twee creatieve televisie-executives, nieuwe functies bij Apple gaan vervullen waarin ze leiding zullen geven bij alle aspecten van videoprogrammering.

Erlicht en Van Amburg komen wereldwijd aan het hoofd te staan van videoprogrammering, waarbij ze rapporteren aan Eddy Cue. Voor hun overstap naar Apple werkten ze bij Sony Pictures Television, waar ze vanaf 2005 aan het hoofd stonden. Ze waren daar verantwoordelijk voor enkele van de populairste en meest geprezen series van het afgelopen decennium, zoals de toppers Breaking Bad (en de spin-off Better Call Saul), The Crown, Rescue Me en vele andere.

Breaking Bad

Erlicht en Van Amburg stonden sinds 2005 aan het hoofd van Sony Pictures Television. Onder hun leiding heeft de studio zijn productie van originele primetimeseries meer dan verdrievoudigd; veel van de meest bejubelde series zijn door Sony Pictures Television gemaakt. Ze hebben een enorme ervaring in de productie van televisie voor een wereldwijd publiek en in de programmering voor een breed scala aan diensten, onder andere die van Amazon, Hulu en Netflix. Onder hun leiding is een verzameling programma’s gemaakt, die 36 Emmy’s en tientallen Golden Globes, AFI Awards en WGA Awards hebben gekregen. Ze waren verantwoordelijk voor toppers als Better Call Saul, The Blacklist, Bloodline, Breaking Bad, The Crown, Damages, The Goldbergs, Justified, Preacher, Rescue Me, The Shield, Sneaky Pete en vele andere.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!