Microsoft Ventures financiert artificial intelligence startups
19-06-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft Ventures financiert artificial intelligence startups

Microsoft Ventures, het venture capital (vc) onderdeel van het Amerikaanse bedrijf, geeft een kapitaalinjectie aan artificial intelligence startups Agolo en Bonsai. Microsoft Ventures ziet veel groeikansen in de AI-markt. Eerder werd geïnvesteerd in Element AI uit Montreal.

Agolo is gevestigd in New York City en ontwikkelt software dat gebruikt maakt van contextuele AI voor het analyseren van content zoals nieuws, chat, spraak en video. Dat zorgt voor meer productiviteit in de workspace. Het bedrijf heeft in totaal 3,5 miljoen dollar aan investeringen ontvangen van Microsoft Ventures en CRV. Lees hierover meer in de Microsoft blog post.

Machine Learning

Bonsai software biedt geautomatiseerd beheer van machine learning algoritmes en libraries. Bonsia heeft 7,6 miljoen dollar aan kapitaalinjecties ontvangen van Ventures en NEA. In totaal heeft het bedrijf 13,6 miljoen dollar opgehaald.

Diabetes

Steeds meer succesvolle AI startups kunnen rekenen op kapitaalinjecties zoals het Amerikaanse Livongo Health die patiënten een slimme app biedt om hun ziektes zoals diabetes te monitoren. Livongo Health haalde dit jaar 52,5 miljoen dollar op via investeerders General Catalyst en EDBI (uit Singapore).

Workloads

Bitfusion, aanbieder van diep learning applicaties, kreeg 5 miljoen dollar kapitaalinjectie van Vanedge Capital. Eind 2016 kreeg Graphcore 30 miljoen dollar van Samsung, Amadeus Capital Partners, Robert Bosch Venture Capital en C4 Ventures voor de verdere ontwikkeling van zijn intelligent processing unit (IPU) die machine learning workloads versneld.

Terug naar nieuws overzicht