Redactie - 20 juni 2017

Intel ziet groeikansen in high-tech markt met partners

CEO Brian Krzanich ziet veel groeikansen voor channel partners. Het bedrijf wordt naast leverancier voor processors voor pc’s en zakelijke hardware een grotere speller in slimme innovatieve toepassingen voor cloud, datacenters en Internet Of Things. Dit valt op te maken uit de gehouden Intel Solutions Summit partner event.

Intel speelt in opkomende technologieën zoals artificial intelligence en zelfrijdende auto’s. Channel partners kunnen al deze oplossingen door hun kennis van klanten en branches verkopen als het aan Intel ligt. Met de Intel technologie en aanvullende software en services worden klanten geholpen in hun digitale transformatie. Bijvoorbeeld onder met managed services. Of hardware zoals Intel processors, server boards en bare-bones systemen. Veel wordt ook verwacht van de nieuwe familie Xeon processors en Optane memory modules die door channel partners kunnen worden verkocht.

De Intel investeringen in groeimarkt zijn rendabel. Zo haalde de Intel Internet of Things Group over boekjaar 2016 een omzet van 2,6 miljard dollar, een stijging van 15 procent. De Intel Data Center Group zag zijn omzet met 8 procent stijgen naar 17,2 miljard dollar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!