Redactie - 21 juni 2017

Lenovo introduceert ThinkSystem en ThinkAgile

Lenovo introduceert ThinkSystem en ThinkAgile image

Lenovo heeft tijdens zijn Tech World Transform en ISC High Performance (ISC2017) event in New York een nieuwe portfolio van server-, opslag-, netwerk-, software- en datacenterdiensten aangekondigd samen met nieuwe de nieuwe merken ThinkSystem en ThinkAgile.

Het vernieuwde ThinkSystem portfolio omvat servers, opslag en networking systemen. ThinkAgile is een volledig nieuwe portfolio van software-defined solutions op basis van het Lenovo ThinkSystem platform: het past zich aan aan de veranderende IT-behoeften terwijl de complexiteit en de kosten van de silo’s in de conventionele IT worden teruggeschroefd, zo beweert Lenovo.

Lenovo kondigt verder de levering aan van een op Intel Xeon Platinum gebaseerde processors tijdens het Barcelona Supercomputing Center (BSC). De BSC MareNostrum 4 supercomputer is belast met taken in wetenschap en technologisch onderzoek, en bestaat uit 48 racks met meer dan 3400 nodes met next gen Intel Xeon Processors en een geheugen van 390 Terabytes. Het piekvermogen zal meer dan 11 Petaflops zijn wat het centrum toelaat de prestaties in de meest recente ontwikkelingen op het domein van supercomputing te testen en te analyseren.

Beschikbaarheid

De nieuwe Lenovo ThinkSystem en ThinkAgile oplossingen zullen deze zomer beschikbaar zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!