Redactie - 23 juni 2017

HTC U11 review: duur toestel slaat de plank gedeeltelijk mis

De HTC U11 is het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant dat iets compleet nieuws biedt: een knijpbare behuizing. Is die functionaliteit innovatief of volstrekt nutteloos?

HTC was enkele jaren geleden nog een grote speler op de smartphonemarkt, maar de laatste tijd heeft de fabrikant het moeilijk. Na de succesvolle One M8 verschenen de teleurstellende HTC One M9 en HTC 10, en nu hoopt HTC het tij te keren met de U11.

Die beschikt over krachtige hardware, vlotte software en een mooi design. Met name de camera is flink verbeterd; die kan zich prima meten met die van andere high-end modellen als de Samsung Galaxy S8, iPhone 7 en LG G6. Het scherm meet 5,5 inch en heeft een hoge resolutie (2560 bij 1440 pixels), waardoor afzonderlijke pixels niet zijn te onderscheiden.

De HTC U11 heeft net als elke andere hedendaagse smartphone puike specs. In een poging het toestel onderscheidend te maken, heeft HTC het zogenoemde Edge Sense toegevoegd. Dit houdt in dat de randen van de telefoon drukgevoelig zijn. Knijp je erin, dan wordt er een actie uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het openen van de camera- en mail-app of het activeren van de zaklampfunctie. Helaas bieden de knijpbare randen weinig voordelen; er zijn te weinig interessante acties en in veel gevallen werkt het tikken op het scherm sneller.

De HTC U11 heeft een usb-c-poort, wat vlot opladen en snelle data-overdracht mogelijk maakt. Helaas heeft de fabrikant de reguliere koptelefoonaansluiting geschrapt, waardoor je de poort ook moet gebruiken om oordopjes aan te sluiten. Opladen en tegelijk naar muziek of podcasts luisteren is daardoor niet mogelijk, behalve als je een draadloze koptelefoon gebruikt. De U11 beschikt wel over een vingerafdrukscanner voor het beveiligen en ontgrendelen van de smartphone.

Lees hier meer over de HTC U11. Het toestel heeft een adviesprijs van 749 euro en is onder meer in combinatie met een sim only abonnement verkrijgbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!