Witold Kepinski - 21 juni 2017

Cisco Network Intuitive is zelflerend

Cisco Network Intuitive is zelflerend image

Cisco heeft zijn Network Intuitive platform uitgebreid met nieuwe Catalyst switches, IOS software, security en analytics oplossingen. Dit meldt Cisco CEO Chuck Robbins (foto).

Het intuitive networking systeem houdt security gevaren tegen en is zelflerend. Zo lost de Encrypted Traffic Analytics (ETA) network security oplossing snel issues op. ETA maakt gebruik van Cisco's Talos cyber intelligence toepassingen die aanvallen binnen netwerken decteert.

Cisco Catalyst 9000

De nieuwe Cisco IOS operating system is meer open en heeft een sterke API focus. De nieuwe Cisco Catalyst 9000 biedt security en een hoge performance op de hardware (ASIC) en software (IOS XE) lagen. Jan-Lo van Oleffen (Architect bij Axians) en Erik Lenten (CTO Axians) bespraken de innovaties van de Cisco Catalyst 9000 samen en leggen in een video uit wat je hiermee kan doen.

"Het netwerk is nog nooit zo belangrijk geweest voor zakelijk succes, maar het heeft ook nooit eerder zo onder druk gestaan", zegt Chuck Robbins, CEO van Cisco. "Door een intuïtiever netwerk te bouwen, creëren we een intelligent platform met een ongekend beveiligingsniveau voor nu en in de toekomst. Dit netwerk helpt bedrijven vooruit en schept nieuwe kansen voor ondernemingen van elke omvang."

"Cisco's Encrypted Traffic Analytics (ETA) is het antwoord op beveiligingsproblemen die tot dusver als onoplosbaar werden beschouwd", zegt David Goeckeler, senior vicepresident en algemeen manager Networking and Security. "ETA maakt gebruik van Cisco's Talos cyber-intelligence om bekende aanvalssignaturen te ontdekken, zelfs in versleuteld verkeer. Hierdoor wordt de beveiliging uiteraard verbeterd, maar blijft de privacy gerespecteerd."

De technologie achter het intuïtieve netwerk

Cisco Digital Network Architecture (DNA) vormt een portfolio met hardware en software die het nieuwe netwerktijdperk tot leven brengt. Vandaag introduceert Cisco een suite Cisco DNA-technologieën en -diensten die ontworpen zijn om als een enkel systeem samen te werken.

DNA Center. Een intuïtief gecentraliseerd management dashboard dat IT-teams een benadering biedt die is afgestemd op het beoogde doel. Door de diepe zichtbaarheid en context over het hele netwerk stelt DNA Center IT-managers in staat om alle netwerkfuncties centraal te beheren.

Software-Defined Access (SD Access). SD Access automatiseert het afdwingen van beleid en netwerksegmentatie, waardoor netwerktoegang voor gebruikers, apparaten en dingen drastisch wordt vereenvoudigd. Door dagelijkse taken als configuratie en troubleshooting te automatiseren kan het netwerk met SD Access veel sneller worden aangepast, kunnen issues veel sneller worden verholpen en wordt de blootstelling aan cybergevaren sterk verminderd. De eerste praktijktesten bij vroege klanten en interne testen toonden aan dat het opleveren van een netwerk 67% sneller gaat, issues 80% sneller werden opgelost en aanvallen op het netwerk met 48% werden teruggebracht.

Network Data Platform and Assurance. Dit nieuwe analyseplatform categoriseert en correleert de enorme hoeveelheden data die over het netwerk gaan en gebruikt machine learning om deze data om te zetten in voorspellende analyses, business intelligence en inzichten in het netwerk die via de DNA Center Assurance service beschikbaar worden gesteld.

Versleutelde verkeersanalyses. Vandaag de dag is bijna de helft van alle cyberaanvallen verborgen in versleuteld verkeer en dit aantal neemt toe. Door Cisco's Talos cyber-intelligence te gebruiken in combinatie met machine learning om informatie over verkeerspatronen (metadata) te analyseren, kan het netwerk handtekeningen van bekende dreigingen identificeren - zelfs in versleuteld verkeer. Alleen Cisco stelt IT- managers in staat om dreigingen in versleuteld verkeer te ontdekken met 99% accuratesse en met minder dan 0,01% false positives. Het netwerk biedt zo beveiliging terwijl de privacy gewaarborgd blijft.

Catalyst 9000 Switching Portfolio. Cisco introduceert een nieuwe familie switches die van de grond af aan is opgebouwd voor het digitale tijdperk. Deze zijn gecentreerd rond de eisen van mobiliteit, cloud, IoT en beveiliging. De Cisco Catalyst 9000 biedt een ongekende beveiliging, programmeerbaarheid en prestaties door innovaties van zowel de hardwarelaag (ASIC) als de softwarelaag (IOS XE).
Softwareabonnementen. Cisco maakt softwareabonnementen nu een essentieel onderdeel van zijn portfolio switches. Klanten die een nieuwe Catalyst 9000 kopen krijgen toegang tot de DNA-software via abonnementen, hetzij binnen gebundelde Cisco ONE softwaresuites, hetzij à la carte.

DNA Services. Om klanten te helpen deze intuïtieve netwerken in gebruik te nemen heeft Cisco een reeks diensten ontwikkeld met best practices en innovatieve tools. Of klanten nu hun hele netwerk willen transformeren, of alleen nieuwe security- en automatiseringstools aan hun bestaande netwerk willen toevoegen, Cisco heeft alle benodigde diensten voorhanden. Cisco's partners kunnen deze services ook aanbieden en voor hun klanten netwerkoplossingen bouwen die software, beveiliging, automatisering en analysemogelijkheden omvatten.

Developer Center. Cisco opent een nieuw DevNet DNA Developer Center met alle resources die nodig zijn om netwerkapplicaties te bouwen en deze te integreren met IT-systemen en workflows.

Beschikbaarheid

Juni 2017 - Catalyst 9300 en 9500 Series (kan besteld worden)
Juli 2017 - Catalyst 9400 Series (kan besteld worden)
Augustus 2017 - DNA Center, SD Access (beperkt beschikbaar)
September 2017 - Encrypted Traffic Analytics (volgens planning beschikbaar)
November 2017 - Network Data Platform (kan besteld worden), Assurance (volgens planning beschikbaar), SD Access (volgens planning volledig beschikbaar).

Lees meer hier.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!