Witold Kepinski - 21 juni 2017

Red Hat boekt flinke omzetgroei met cloud enabling technologie

Red Hat, leverancier van zakelijke open source en cloud oplossingen, zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 19 procent stijgen naar 677 miljoen dollar. De omzet uit abonnementen in het eerste kwartaal bedroeg 597 miljoen dollar, 19% meer dan het voorgaande jaar of 20% in constante valuta. Omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën eerste kwartaal bedroeg 139 miljoen dollar, 41% meer dan het voorgaande jaar of 42% in constante valuta.

“Het eerste kwartaal was een sterke start van het nieuwe boekjaar met een groei met dubbele cijfers in een aantal gebieden, waaronder 19 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 20 procent gemeten in constante valuta en meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer bij Red Hat. “Wij blijven profiteren van ons vermogen om fundamentele en cloud enabling technologieën te bieden die onze klanten helpen hun infrastructuur en applicatieontwikkeling voor de hybride cloud te moderniseren en te beheren.”

“De goede resultaten in het eerste kwartaal komen gedeeltelijk voort uit de aanhoudende vraag naar onze technologieën en toegenomen verbintenis van onze grootste klanten,” zegt Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Red Hat. “De combinatie van onze sterke resultaten in het eerste kwartaal, business momentum en solide uitvoering door Red Hat-medewerkers zorgt ervoor dat we onze vooruitzichten voor het volledige jaar hebben verhoogd.”

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $458 miljoen, een toename van 14 procent in U.S. dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $139 miljoen, een toename van 41 procent in U.S. dollars ten opzichte van het voorgaande jaar en 42 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het eerste kwartaal bedraagt $88 miljoen, een stijging van 16 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income $139 miljoen, 12 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 12,9 procent en de non-GAAP operating marge 20,5%.

Het GAAP net income in het eerste kwartaal komt uit op $73 miljoen, of $0,40 per aandeel tegen $61 miljoen, of $0,33 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het net income volgens de non-GAAP methode in het verslagkwartaal $102 miljoen, of $0,56 per aandeel tegen $92 miljoen, of $0,50 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
De operating cash flow komt het eerste kwartaal uit op $258 miljoen, een toename van 11 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 mei 2017 bedragen $2,31 miljard na het terugkopen van circa 714.900 aandelen die een waarde vertegenwoordigen van circa $62 miljoen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!