Witold Kepinski - 23 juni 2017

Hoe praat je het beste met security professionals?

Palo Alto Networks onderzocht de houding van Europese IT-beveiligingsprofessionals ten opzichte van cybersecurity incidenten en de opkomende EU-wetgeving, die leidt tot nieuwe vereisten voor organisaties op het gebied van cybersecurity. Om meer lokale inzichten en advies te geven over hoe om te gaan met ongemakkelijke gesprekken wanneer incidenten gebeuren, heeft Palo Alto Networks een podcast ontwikkeld.

De resultaten van het onderzoek geven aan dat de Nederlandse IT-beveiligingsprofessionals veel spanning ervaren wanneer zij cyberincidenten naar hun senior management moeten rapporteren. 36 procent van de respondenten denkt dat de gesprekken met het senior management het meest ongemakkelijk zijn wanneer het incident wordt veroorzaakt door menselijk falen. Deze spanningen kunnen een gezonde samenwerking tussen beide partijen in de weg zitten. Met de EU-wetgeving in het kielzog is het dan ook belangrijk dat beide partijen transparant naar elkaar toe zijn. De nieuwe regels vereisen een state-of-the-art-benadering van security en een open dialoog tussen IT-professionals en het senior management. Ondanks de voorbereidingen die gemaakt moeten worden voor de wetgeving, hebben Nederlandse IT-professionals een positieve houding ten opzichte hiervan en denken zij dat deze een positieve impact op het bedrijf zal hebben.

Dharminder Debisarun, cybersecurity expert van Palo Alto Networks, adviseert in de podcast over hoe je de gesprekken met je senior management kan verbeteren en legt meer uit over de Nederlandse inzichten van het onderzoek. Beluister hier de podcast:https://soundcloud.com/paloaltonetworks/palo-alto-networks-dutch-insights-in-awkward-conversations-research

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!