Witold Kepinski - 22 juni 2017

AWS cloud platform getweakt

AWS cloud platform getweakt image

Amazon Web Services (AWS) heeft de laatse maanden een upgrade doorgevoerd in zijn cloud platform waarmee developers nog sneller nieuwe applicaties en diensten aan klanten kunnen bieden.

Nieuw is SaaS Contracts, een contract framework voor het leveren van Software-as-a-Service van Amazon ISV partners zoals Splunk. Klanten kunnen deze SaaS diensten afnemen via de AWS Marketplace.

DevOps

Verder introduceert AWS CodeStar, een geïntegreerde DevOps omgeving die ontwikkelaars helpt in het sneller uitvoeren van hun projecten en taken.

Analytics

Redshift Spectrum is een nieuwe analytics service. Met de AWS Redshift database query engine kan grote hoeveelheden ongestructureerde data in AWS S3 storage worden geanalyseerd via een quary. De Redshift database beschikt over een eigen data warehouse.

Intelligence

Verder is de nieuwe versie van Amazon Lex, een engine die wordt gebruikt in de Alexa persoonlijke assistent. Met de Lex engine kunnen applicaties worden ontwikkeld doe integreren met artificial intelligence toepassingen voor spraak- en tekstherkenning.

Applicatie

AWS biedt verder de VX-Ray, een tool om bugs te vinden en te verwijderen in serverless AWS Lambda functies. Zo kunnen applicaties sneller worden geschaald in een cloud omgeving.

Nieuw is de DynamoDB Accelerator die snel front-end data in een cache memory zet voor het versnellen van applicatie beschikbaarheid, zoals games.

Deep Learning

Tot slot introduceert AWS Amazon Polly, een tekst naar spraak dienst die gebruikt maakt van een deep learning engine. Daarbij wordt ook Amazon Rekognition geboden die beelden herkent en eventueel kan ‘bluren’ als het gaat om mogelijk ongewenste foto’s zoals naakte mensen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!