Witold Kepinski - 23 juni 2017

Oracle optimaliseert sales organisatie voor meer cloud business

Oracle optimaliseert vanaf zijn nieuwe gebroken boekjaar, dat 1 juni is begonnen, wereldwijd zijn sales organisatie om verder te groeien in de cloud markt. Dit meldt The Register.

Volgens The Register krijgt een Oracle klant één account manager in plaats van verschillende, voor alle Oracle producten en diensten zoals database, middleware, BI en hardware die worden gedaan.

Oracle Digital

Naar verluidt gaat het om de meest grootschalige reorganisatie sinds 10 jaar en wordt een deel van de sales medewerkers vervangen door enterprise cloud architects zo meldt The Register. Ook is de Oracle Digital organisatie, die kantoren in Dublin, Amsterdam en Malaga heeft, bij de aanpassingen betrokken.

Cloud

Oracle geeft meer gas rond zijn cloud business aanbod, want de cloud business groeit sterk in tegenstelling tot de on-pemises business. Daarvoor haalt het ook vaker sales en engineering talent binnen van Amazon Web Service (AWS), Google Cloud en Microsoft Azure. In het laatste kwartaal en boekjaar wist Oracle stevig met zijn cloud business te groeien waarbij de hardware business daalde.

Oracle Proprietary Application Hosting Rights

Verder schijnt Oracle deals te sluiten waarbij aan klanten Oracle Proprietary Application Hosting Rights worden verkocht. Klanten kunnen dan hun eigen proprietary software als een service draaien op een Oracle backend, aldus The Register. Zo krijgen klanten vat op hun OpEx.

Lees meer in The Register. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!