Redactie - 23 juni 2017

NetApp zet met FlexPod SF nieuwe norm

NetApp, speler op het gebied van connected storage, introduceert de FlexPod SF (SolidFire), een bouwsteen voor converged datacentra van bedrijven en service providers.

NetApp, dat het afgelopen jaar veel energie gestoken heeft in een turn-around management, claimt met dit product dat samen met partner Cisco ontwikkeld is, een optimaal aanbod in huis te hebben voor de verdere ontwikkeling van cloud technologie, zowel on-premises als via een internet serviceprovider.

Cloud

Georges Kurian (foto), de charismatische CEO van NetApp, wist voorafgaande aan de product presentatie in het hoofdkantoor van NetApp, de aandacht van het publiek te krijgen door in een vurig betoog nogmaals te onderstrepen daar NetApp nu al een flink aantal maanden bezig is met een complete transformatie. De bedreigingen van de marktverschuiving richting cloud technologie hebben ervoor gezorgd dat NetApp nieuwe groeikansen heeft gekregen. Een transitie die het bedrijf in zijn 25-jarig bestaan vaker heeft moeten doormaken.

Beheer

De transformatie draait om drie kernpunten: er is een sterke focus op de prioriteiten, de executie van de activiteiten dient beter en efficiënter te zijn, en het beheer wordt optimaal aangestuurd om dit proces in goede banen te leiden. De eerste financiële resultaten laten zien dat dit proces (zoals ook al beschreven is naar aanleiding van het partner event in Tallinn een week geleden) dat de juiste weg gekozen is. Er is weer groei en de marges gaan de goede kant op.

Storage

De FlexPod SF wordt in zijn elementaire vorm geleverd met vier nodes die samen goed zijn voor 300k iOPS en 30 TB aan storage. Desgewenst kunnen nodes bijgeplaatst worden waardoor de capaciteit telkens groeit is stappen van 75k iOPS en 10 Tbyte. De FlexPod SF is daarmee een essentiële bouwsteen voor converged datacentra waar opslag en compute elkaar vinden. Het FlexPod concept wordt nu al ondersteund met 140 referentie ontwerpen die Cisco certified zijn.

Cisco

Kort samengevat garandeert de FlexPod SF: de beschikbaarheid van een Cisco Unified Computing System (Cisco UCS), een combinatie met krachtige Cisco Nexus Switches, een geïntegreerde NetApp storage oplossing en gecentraliseerd management met mogelijkheden om processen te automatiseren. 

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!