Redactie - 24 juni 2017

QSight IT optimaliseert security in ziekenhuizen

QSight IT (QSight) verstevigt zijn positie in de zorg in Nederland met drie nieuwe overeenkomsten. Drie ziekenhuizen kozen in het afgelopen halfjaar voor oplossingen en diensten van QSight.

De QSight-oplossingen moet ervoor zorgen dat de IT omgeving effectief en efficiënt beveiligd is tegen de laatste cyberdreigingen. Daarnaast draagt de QSight dienstverlening eraan bij om de efficiëntie van de organisatie te verhogen en de Total Cost of Ownership (TCO) van de beveiligingsomgeving te verlagen. Door deze drie nieuwe overeenkomsten, waaronder het Slingeland Ziekenhuis maakt nu meer dan 20 procent van de Nederlandse zorginstellingen gebruik van QSight oplossingen en diensten.

Het gebruik van ICT binnen het primaire proces en daarmee de afhankelijkheid hiervan, is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dit geldt helaas ook voor cybercriminaliteit. De potentiële risico’s voor bedrijven en zorginstellingen zijn evident. De privacygevoelige informatie binnen zorginstellingen mag onder geen beding op straat komen te liggen. Daarnaast is de beschikbaarheid van ICT van groot belang voor de continuïteit van de organisatie. Met de IntelliGuard oplossingen van QSight IT borgen zorginstellingen de veiligheid van o.a. EPD’s, waardoor ze ook direct compliant zijn aan de huidige wetgeving als de Wet Bescherming Persoonsgegevens en toekomstige wetgeving als de Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 18 mei 2018 in zal gaan.

Security-optimalisatie als uitgangspunt

Van alle Nederlandse zorginstellingen die een keuze hebben gemaakt voor QSight, maakt ruim de helft gebruik van IntelliGuard security- en compliance monitoring. IntelliGuard is een dienst waarmee het security-niveau van een zorginstelling stap voor stap wordt geoptimaliseerd. Door continue monitoring vanuit het 24x7 opererende Security Operations Centre (SOC) worden potentiële kwetsbaarheden en bedreigingen in kaart gebracht en verholpen. Binnen IntelliGuard worden op basis van Machine Learning, Artificial Intelligence en Deep Learning bedreigingen nagebootst en verholpen. Tevens geeft het een roadmap voor zorginstellingen om in kaart te brengen welke investeringen er in cybersecurity gedaan dienen te worden om optimaal beveiligd en compliant te blijven.

Henny Welling, Manager Zorg- en Informatietechnologie bij Slingeland Ziekenhuis: ‘Informatieveiligheid is onderdeel van ons dagelijks handelen. Als IT-afdeling dienen wij ons naast informatiebeveiliging, nog met veel meer zaken bezig te houden. Daarom was het voor ons een logische stap om een gespecialiseerde partner op het gebied van cybersecurity in de hand te nemen. Doordat QSight IT de enige 100% Nederlandse partij is die 24x7 Security Monitoring biedt en onze privacygevoelige data in Nederland moet blijven, waren zij de juiste keuze. Ik ben blij dat we door deze stap zeker van zijn dat we als zorginstelling zowel veilig als compliant zijn.

Hans Willemsen, Branche-manager Cure & Care bij QSight IT: ‘Het creëren van branchegerichte oplossingen voor de zorgmarkt vraagt om een hoop specialisme. Door met IntelliGuard in te zoomen op de vraagstukken en oplossingen voor zorginstellingen, kunnen we sterke garanties afgeven voor beveiliging en compliance. Door nadrukkelijk samen te werken met de ziekenhuizen en zorginstellingen, borgen we het vertrouwen en maken we privacygevoelige data steeds veiliger.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!