Redactie - 23 juni 2017

Bornego College beveiligingsbeleid getweakt door aaZoo

Bornego College beveiligingsbeleid getweakt door aaZoo image

‘Goed voor elkaar’ is de slogan van de school, dit geldt voor hun ICT beleid en is ook een verwijzing naar hoe het Bornego College zijn zaken geregeld heeft. Zij hebben het beste met elkaar voor en daar past een goed ICT- en beveiligingsbeleid ook in. Samen met aaZoo, hebben ze daar de juiste invulling aan gegeven.

Het Bornego College te Heerenveen heeft gekozen voor een samenwerking met aaZoo om hun beveiligingsbeleid naar een hoger niveau te tillen. Door gebruik te maken van Smart Network Monitoring combineert het Bornego College de technische mogelijkheden van het product Flowmon met de kennis van aaZoo.

Voorzorgsmaatregelen tegen economische- en reputatieschade

“Door onvoldoende inzicht in het interne netwerkverkeer van het Bornego College zag het ICT-team een stijging van incidenten en daarmee toenemend risico. In combinatie met de huidige stringente wet- en regelgeving kunnen de consequenties verstrekkende gevolgen hebben zoals economische- en reputatieschade en zelfs schadeclaims. Het Bornego College heeft dit op tijd gesignaleerd en de juiste voorzorgsmaatregelen in gang gezet”, aldus Gert-Jan de Boer.

Gelaagde beveiligingsoplossing

Atze Zandstra, systeem en applicatiebeheerder, legt uit wat goed voor elkaar en de juiste invulling daarvan, betekent: “Samen met onze partner aaZoo is de laatste jaren hard aan het beveiligingsbeleid gewerkt en met succes! We kwamen er achter dat een op zichzelf staande firewall onvoldoende dekking biedt. De integratie van hardware en meerdere beveiligingsoplossingen, opgebouwd uit lagen, zorgen samen voor een doeltreffend en beheersbaar security platform.”

BYOD zorgt voor meeste meldingen

Al tijdens de eerste twee weken, na de implementatie in mei, zijn er reeds 54 meldingen gegenereerd. De meeste meldingen zijn van toepassing op verdachte verbindingen vanaf Bring-your-own-device apparatuur zoals smartphones. Op nummer twee staan de hack-pogingen naar een Elektronische Leer Omgeving. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!