Redactie - 01 juli 2017

Stichting OPO Furore laat wifi op scholen regelen door Accent en aaZoo

Stichting OPO Furore, een grote basisonderwijs organisatie in Friesland, heeft de modernisering van de ICT-infrastructuur op bijna alle schoollocaties overgelaten aan Accent en aaZoo. De twee specialisten gaan alle scholen voorzien van een professionele wifi-oplossing.

aaZoo heeft ervaring met dit soort omgevingen; door een gedegen meting vooraf is OPO Furore verzekerd van een volledige dekking op iedere school, in iedere ruimte. Dit betekent dat iedereen, indien gewenst, tegelijkertijd van de wifi gebruik kan maken, zonder vertraging of overbelasting van het netwerk. Bovendien is het schaalbaar en levert het volgens aaZoo een kostenbesparing op omdat het beheer in de cloud plaatsvindt.

Zoals vele organisaties moet ook OPO Furore voldoen aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Europese Meldplicht Datalekken. De oplossing van Accent aaZoo zorgt voor een adequate security; het biedt onder andere meerdere geïsoleerde draadloze netwerken specifiek voor zowel medewerkers als de leerlingen en gasten van de scholen. Uiteraard wordt de data overdracht van medewerkers en leerlingen versleuteld, kan de wifi niet van buitenaf benaderd worden en hebben gasten een sleutel nodig. Ook kan de wifi door de lokale ICT beheerder zo ingesteld worden dat deze automatisch aan en uit gezet wordt. En, heel belangrijk tegenwoordig, is dat de kinderen veilig kunnen surfen doordat het surfbeleid van de school in het systeem verwerkt kan worden via Internet SafeSearch (CIPA compliance). Op deze manier wordt voorkomen dat kinderen, bewust of onbewust, op websites terechtkomen waar je dat als ouder en onderwijsinstelling liever niet hebt.

Accent is eerste aanspreekpunt voor support en beheer, aaZoo zorgt voor de benodigde expertise. Hiermee is OPO Furore verzekerd van het juiste advies en passende oplossingen. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!