Wouter Hoeffnagel - 27 juni 2017

Contec maakt Mojo Networks beschikbaar op Nederlandse markt

Contec, distributeur van IT-beveiligingsoplossingen, maakt de intelligente wifi-oplossingen van Mojo Networks beschikbaar voor de Nederlandse markt. De producten zijn vanaf 1 juli beschikbaar voor klanten en partners van Contec. De oplossingen van Mojo bieden de mogelijkheid de wifi access points via de cloud te beheren, daarnaast bevatten de producten een hoge mate van veiligheid en geven ze inzicht in gebruikers.

Met Mojo kunnen wifi access points vanuit de cloud beheerd worden, oftewel vanaf elke locatie en op elk moment. Dit vereenvoudigt beheer op afstand. Netwerkbeheerders zien via het cloud-controlpanel bijvoorbeeld of er extra access points nodig zijn en waar deze geïnstalleerd moeten worden om een volledig en optimaal wifinetwerk te garanderen. Zijn de access points toegevoegd dan nemen ze automatisch de juiste configuratie aan.

Proactief problemen oplossen

Mogelijke problemen op het netwerk worden gedetecteerd door Mojo Aware. Door de inzet van big data analyse en root cause analyse lost het netwerk de problemen zelf op. Ook externe afwijkingen, zoals bijvoorbeeld inlogproblemen van gebruikers op het draadloze netwerk, worden gedetecteerd en gerapporteerd. Netwerkbeheerders krijgen vervolgens de informatie aangereikt die zij nodig hebben om het probleem te kunnen verhelpen.

Mojo’s wifi netwerken zorgen er voor dat alle draadloze aanvallen, bedreigingen en apparaten automatisch gedetecteerd en geclassificeerd worden. Apparaten die door het netwerk worden herkend als bedrijfsdevices, worden automatisch op het Mojo netwerk gezet en kiezen dus nooit voor wifi van onbekende externe netwerken (van nabijgelegen panden).

Inzicht in gebruikers

De access points van Mojo geven aan waar het apparaat dat gebruik maakt of wil maken van het netwerk, zich fysiek bevindt. Ongewenste indringers kunnen zo makkelijk gedetecteerd worden en zoekgeraakte apparaten sneller gevonden. Ook in de zorg zijn er interessante toepassingen: op patiënten in verzorgingshuizen die een device bij zich dragen is het eenvoudiger toezicht houden.

Mojo’s Social Wi-Fi & Analytics laat gasten op basis van hun sociale media account gratis inloggen op het netwerk. De onderneming kan vervolgens met de klant contact leggen door het sturen van aanbiedingen of relevante informatie. Mojo analyseert de klantgegevens en levert deze aan in een overzichtelijke rapportage.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!