Ruckus lanceert H320 all-in-one AP en switch voor hotelbranche

28-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Ruckus lanceert H320 all-in-one AP en switch voor hotelbranche

Ruckus, onderdeel van Brocade, introduceert vandaag zijn vierde generatie access point (AP). Dit AP is specifiek gericht op hotels en maakt het mogelijk hotelgasten snel en betrouwbaar WiFi te bieden.

De Ruckus H320 all-in-one AP en switch beschikt over de nieuwste 802.11ac Wave 2 technologie, waarmee gasten met meerdere apparaten tegelijk op WiFi-netwerken van hotels kunnen inloggen. Met de AP kunnen hoteleigenaren ook apparatuur zoals VoIP-telefoons en IP-ready televisies aansluiten, zonder dat er per apparaat afzonderlijk bekabeling nodig is. De H320 AP is ontworpen voor gebruik in iedere hotelkamer en levert een hoge kwaliteit verbinding (QoS) om tegemoet te komen aan de wensen van de gasten voor goed presterende WiFi-netwerken, voor zowel zakelijk als privégebruik.

Een access point in iedere kamer

"Moderne reizigers verwachten betrouwbaar en goed presterende WiFi dat meerdere apparaten ondersteunt, die allemaal vol staan met bandbreedte verslindende apps," zegt Ted Watson, vice president global hospitality and multi-dwelling unit solutions van Ruckus. "Met de Ruckus H320 AP en switch kunnen hotels aan deze verwachtingen voldoen, door een access point in elke kamer te plaatsen - tot nu was dit financieel onrealistisch. De flexibiliteit en betaalbaarheid van de oplossing zal voor een revolutie in de vrijetijdssector zorgen.”

Ruckus biedt al langer een portfolio van in de ruimte, wandgemonteerde, alles-in-één AP's en switches aan. Hier wordt nu de H320 AP aan toegevoegd. Dit AP is een goedkoper alternatief voor de voor IoT geschikte H510 AP en de DOCSIS-geschikte C110 AP en switch voor gebruik in hotels waar alleen coaxkabel beschikbaar is.

802.11ac Wave 2-technologie

De H320 AP en de switch zijn gebaseerd op de 802.11ac Wave 2-technologie om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar bandbreedte in de gebruikersruimtes. Het bevat twee snelle Ethernetpoorten, zodat aansluitmogelijkheden beschikbaar zijn voor bedrade IP apparatuur in de ruimte, waaronder IP-TV, VoIP telefoons en IP-camera's.

"Klantverwachtingen en -gedrag veranderen voortdurend en WiFi van hoge kwaliteit is een goede investering voor hotels”, aldus Jim Duffy, senior netwerkanalist van 451 Research. "Nu deze markt is gestart met technologieën zoals IoT en robotica, wordt WiFi een vereist onderdeel van het ecosysteem van een hotel."

Beschikbaarheid

De Ruckus H320 AP is in augustus verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware