Axians introduceert Machine as a Service (MaaS)

28-06-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Axians introduceert Machine as a Service (MaaS)

Axians introduceert Machine as a Service (MaaS). Met deze dienst kunnen machineleveranciers hun assets slimmer beheren en meedraaien in de wereld van Connected Machines. De ontwikkeling en dienstverlening rondom Axians MaaS is een samenwerking met Cisco, Microsoft en Tele2 IoT; spelers op het gebied van Internet of Things (IoT).

Axians Machine as a Service (MaaS) zorgt ervoor dat assets, zoals machines, inzichtelijk en slim te beheren zijn vanuit een integraal en overzichtelijk platform. Zo kan een klant via een online dashboard alle machines op afstand monitoren en met één druk op de knop (over-the-air) updates doorvoeren. Klanten betalen daarmee niet langer voor de machine, maar ineens voor de totale dienst, as-a-service.

Connected Machines leveren voorspelbare waarde

Axians zegt ervoor te zorgen dat de machines op een veilige manier worden gekoppeld aan een sterk cloudplatform. De oplossing bevat vervolgens verschillende modules om data op te slaan of analyses over de data uit te voeren. Zo kan een machineleverancier volgens Axians waardevolle diensten leveren; zoals voorspellen wanneer onderhoud gepleegd moet worden (predictive maintenance) en zo de kans op downtime minimaliseren. De Connected Machines geven daarmee veel meer inzicht in de life-cycle en het gebruik van de machines waarmee we de kans verhogen om de levensduur te verlengen.

“We leveren een direct inzetbare oplossing passend bij uw organisatie, uw producten en dienstenmodel, met een minimale initiële investering en een scherp maandelijks kostenmodel.”, Guido van Dinther (foto), Axians. "Deze mogelijkheden zorgen voor ruime marges en een hogere Overall Equipment Effectiveness (OEE)."

It’s all in the game

Rondom MaaS heeft Axians de IoT Game en het IoT Assessment ontwikkeld. Daarmee introduceren wij uw organisatie in de wereld van Connected Machines. Tijdens interactieve, kleinschalige meet-ups wordt uitgelegd wat IoT precies inhoudt, hoe machines op een veilige manier informatie kunnen delen en hoe dit toegepast kan worden binnen uw producten en dienstverlening.

Meer over Machine as a Service staat op axians.nl/maas

Terug naar nieuws overzicht