Witold Kepinski - 29 juni 2017

OVH rondt 400 miljoen euro financieringsronde af

OVH, een speler in cloud diensten, rondt een financieringsronde af van 400 miljoen euro met een samenwerkingsverband van negen bankinstellingen. Deze procedure versterkt de financieringsstructuur ter ondersteuning van zijn wereldwijde uitbreidingsstrategie in de komende vijf jaar.

Door OVH‘s constante groei sinds de oprichting in 1999 en de ontwikkelingsstrategie van de organisatie, ontving de groep steun van verschillende banken in de vorm van een doorlopende kredietfaciliteit van 400 miljoen. Momenteel zet OVH 270.000 servers in binnen 20 datacenters in vijf landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. De groep levert zijn clouddiensten (private, public en hybride) aan ruim één miljoen klanten wereldwijd en gegenereerde inkomsten van bijna €400 miljoen in 2016/2017.

Deze nieuwe investering stelt OVH in staat zijn mondiale uitbreidingsstrategie, die in het najaar van 2016 van start ging met de toetreding van KKR en Towerbrook met een investering van 250 miljoen euro. De Europese speler in clouddiensten kondigde toen een ambitieus ontwikkelings- en investeringsplan ter waarde van 1,5 miljard euro aan.

De groep is inmiddels begonnen met de uitvoering van het wereldwijde uitbreidingsplan, met de opening van datacenters in nieuwe geografische gebieden. Er zijn nu drie datacenters gevestigd in Australië, Singapore en Polen en een vierde en vijfde worden ontwikkeld in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In de VS, waar OVH in 2017 een nieuw bedrijf opende, zijn binnenkort nog twee extra datacenters beschikbaar.

"Deze nieuwe financiering biedt ons een steeds krachtigere positie bij de groep banken, wat het vertrouwen in de internationale strategie van de groep en positionering vernieuwt”, aldus Nicolas Boyer, CFO bij de OVH groep. “Bovendien bewijst de toetreding van Amerikaanse investeringsbank JP Morgan onze positie als wereldwijde speler op de cloud computing-markt. We zullen ons strategische plan voortzetten via internationale implementatie, versterking van onze positie in de digitale markt, versnelling van onze groei bij enterprise-klanten, en middels versterking en structurering van onze organisatie. Op die manier kunnen we optimaal profiteren van marktkansen."

Société Générale Corporate & Investment Banking staat OVH bij sinds 2014 en trad op als coördinator en documentatie-agent. De Mandated Lead Arrangers en Bookrunners van de consortiumlening waren BNP Paribas, Groupe Crédit Agricole, HSBC France en Société Générale Corporate & Investment Banking. De deelnemers waren JPMorgan Chase Bank N.A. (Paris Branch), CIC Nord Ouest en Banque Commerciale du Marché Noord-Europa.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!