Blockchain cloud provider Ledgable trekt iMerge als investeerder aan

02-07-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Blockchain cloud provider Ledgable trekt iMerge als investeerder aan

iMerge investeert in Blockchain-As-A-Service (BaaS)-aanbieder Ledgable en neemt een aandeel van 12,5 procent. Ledgable heeft een blokchain-service ontwikkeld: “Wij bieden een platform waarop klanten in minder dan een half uur een eigen blockchain kunnen opzetten. Zij definiëren de datastructuur en autorisaties, wij doen de rest. Met deze cloud-oplossing krijgen bedrijven direct toegang tot zeer geavanceerde blockchaintechnologie zonder hier zelf veel in te hoeven investeren.”, aldus CTO en medeoprichter Sam Colak.

Eén van de eerste klanten van Ledgable is een Amerikaanse aanbieder van veilig betalen voor minderjarigen, waarbij ouders en betrokken scholen een oogje in het zeil willen kunnen houden. Ledgable gaat voor deze klant de betaaltransacties vastleggen. De andere oprichter en CEO, Jan Pieter Pak, met een trackrecord in de financiële wereld als directielid bij Bank Mendes Gans, onderdeel van ING, ziet “een zeer veel toepassingsmogelijkheden voor de blockchaindiensten van Ledgable. Overal waar de -integriteit, traceerbaarheid of beveiliging van data van belang is, is een blockchain een oplossing. Daarnaast biedt Ledgable een schaalbaar en kosteneffectief dienst.”

Vanwege de hype met betrekking tot cryptogeld, staat de onderliggende blockchain-technologie enorm in de belangstelling. De toepassing hiervan beperkt zich niet alleen tot geld of veilig betalen, maar strekt zich ook uit tot vastleggen van contracten en andere essentiële documenten, identificatiediensten, electronic data interchange (EDI), loyaltydiensten, ticketing enz. enz. Bij alle toepassingen waarbij een beveiligde opslag van data records van groot belang is, is er behoefte aan een ledger of grootboek waar niet mee gerommeld kan worden, de essentie van blockchaintechnologie. Vandaar de naam Ledgable.

iMerge-investeerder Martijn Hoogeveen voegt hieraan toe dat "Blockchain inmiddels al veel meer is dan een tech-hype rondom bitcoin. Het is een reeks technologieën die online zakendoen superveilig gaat maken en daardoor in de komende decennia niet alleen de financiële wereld en het betalingsverkeer, maar elk aspect van online zakendoen op zijn kop gaat zetten. Ledgable vereenvoudigt het opzetten en beheer van een blockchain aanzienlijk."

Terug naar nieuws overzicht