Witold Kepinski - 01 juli 2017

Microsoft optimaliseert sales om meer cloud diensten te verkopen

Microsoft optimaliseert binnenkort zijn sales organisatie om meer cloud diensten te verkopen zo meldt Bloomberg. Begin juli moet hierover meer bekend worden. Microsoft geeft geen commentaar. Eerder schreef  The Puget Sound Business Journal dat Microsoft zijn sales optimaliseert voor het cloud tijdperk.

De reorganisatie heeft een impact op het Microsoft Worldwide Commercial Business onderdeel dat wordt geleid door Judson Althoff en Jean-Philippe Courtois’ global sales en marketing groep. De optimalisatie heeft ook een effect binnen een aantal landenorganisaties.

Cloud

Microsoft sales mensen hebben veel ervaring rond software sales voor pc's en servers. Nu wil dat Microsoft dat de sales medewerkers meer cloud services moet verkopen om in de buurt te komen van marktleider Amazon Web Services (AWS). Ook partners worden verzocht zoveel mogelijk Azure diensten te verkopen.

Oracle

Microsoft is niet de enige partij die zaken optimaliseert om verder te groeien in de cloud markt. Eerder werd bekend dat Oracle vanaf zijn nieuw gebroken boekjaar, dat 1 juni is begonnen, wereldwijd zijn sales organisatie optimaliseert om verder te groeien in de cloud markt.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!