Witold Kepinski - 06 juli 2017

Progress koopt Backend as a Service specialist Kinvey

Progress heeft de overname van Kinvey aangekondigd, een privaatbedrijf uit Boston dat gespecialiseerd is in Backend as a Service (BaaS)-technologie. De acquisitie met een waarde van 49 miljoen dollar is een onderdeel van de strategie van Progress om het beste platform te bieden voor het ontwikkelen en leveren van moderne, cognitieve applicaties. Deze overname volgt op de acquisitie van machine learning en predictive analytics leverancier DataRPM eerder dit jaar.

“Kinvey was een pioneer op het gebied van BaaS en levert een oplossing waarmee ontwikkelaars een serverloze en compliant cloud backend kunnen gebruiken voor elke native, hybride, web of IoT-applicatie”, zegt Yogesh Gupta, CEO, Progress. “Door Backend as a Service van Kinvey te koppelen aan onze frontend ontwikkelomgeving, predictive analytics en connectiviteitstechnologieën bieden we klanten een complete open stack voor het ontwikkelen en inzetten van cognitive applicaties.”

Kinvey wordt gebruikt door organisaties uit verschillende industrieën om moderne applicaties te ontwikkelen en in te zetten. Schneider Electric, VMware, Bell and Howell en de Thomas Jefferson University maken onder andere gebruik van de oplossing. Kinvey ondersteunt meer dan 31.000 applicaties, gebruikt door meer dan 100 miljoen eindgebruikers, van bedrijfskritische klant- en organisatieapplicaties voor verzekeraars, productie- en mediabedrijven, tot HIPAA-compliant en life-critical applicaties voor de zorg en farmacie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!