Redactie - 07 juli 2017

LANCOM Systems boekt flinke omzetgroei

LANCOM Systems, een Duitse leverancier van netwerkoplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector, heeft in het boekjaar 2016 een nieuw omzetrecord gevestigd. Het bedrijf realiseerde een omzetstijging van 22 procent. De omzet kwam daarmee voor het eerst in zijn geschiedenis boven 50 miljoen euro uit. Sinds zijn oprichting in 2002 realiseert LANCOM een organische en winstgevende groei met gemiddeld 14 procent per jaar. Dit meldt Ralf Koenzen (foto), de oprichter en CEO van LANCOM.

In 2016 was er sprake van groei in alle productcategorieën, van routers en VPN-gateways tot switches en draadloze netwerken. Met name het omvangrijke productaanbod van LANCOM voor de migratie van telecomnetwerken van analoge en ISDN-aansluitingen naar IP-communicatie (‘All-IP’) bleek succesvol. Deze trend om alle communicatie volledig via digitale kanalen te laten lopen vindt actueel vooral plaats in Duitsland, Switzerland en België.

Als leverancier met een traditioneel sterke positie op het gebied van netwerktechnologie voor het MKB heeft LANCOM de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan de uitbreiding van zijn aanbod van WAN-, LAN- en WLAN-oplossingen voor de grootzakelijke markt. Als gevolg hiervan wist LANCOM in 2016 binnen dit segment een bovengemiddelde omzetgroei van 47 procent te boeken en breidde zijn positie als leverancier van verbindingstechnologie voor bedrijfslocaties en filialen van grote ondernemingen fors uit.

Voor 2017 en de boekjaren daarop verwacht LANCOM verdere duidelijke groei-impulsen. Deze zullen het gevolg zijn van de snel toenemende digitalisering binnen het bedrijfsleven en de publieke sector. Ook de introductie van de LANCOM Management Cloud (LMC) en de LANCOM vRouter zullen een positive invloed hebben. Deze virtuele router maakt het voor het eerst mogelijk om LCOS, het besturingssysteem van LANCOM, op (cloud-)servers te laten draaien.

Met de LMC betreedt LANCOM de snelgroeiende Software Defined Networking (SDN)-markt. De LANCOM Management Cloud legt de basis voor integraal beheer van WAN’s, LAN’s en WLAN’s (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN) via één cloud-platform. Organisaties profiteren daarmee van forse tijd- en kostenbesparingen en optimale flexibiliteit tijdens de configuratie, het beheer en de controle van hun netwerkinfrastructuur.

Het boekjaar 2016 van LANCOM eindigde op 31 december 2016. Momenteel heeft het bedrijf circa 280 werknemers in dienst. Een groot deel daarvan werkt vanuit het hoofdkantoor nabij Aken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!