Witold Kepinski - 07 juli 2017

HPE verstevigt data infrastructuur portfolio

Steeds meer organisaties adopteren een cloud strategie. Dat vraagt om goede beheer- en development technologie voor een hybride IT-omgeving die bestaat uit on-premises en cloud omgevingen aldus Milan Shetti, Global CTO Storage bij Hewlett Packard Enterprise (HPE). Sommige applicaties werken in de cloud maar dankzij flash storage en persistent memory (zoals met NVMe) kunnen applicaties ook betaalbaar in een on-premise omgeving draaien zo is de boodschap van HPE dat zich opwerpt als specialist in data infrastructuur. HPE breidt daarvoor zijn aanbod uit met zelfontwikkelde technologie, met overnames en door het aangaan met partnerships met specialisten zoals software defined storage van Hedvig.

HPE is volgens Shetti druk bezig zijn data infrastructuur aanbod, dat bestaat uit servers, storage, converged systems, composable infrastructuren en software, uit te breiden. Daarvoor werden recent grote overnames gedaan zoals Nimble, aanbieder van een all flash shared storage systeem met een hoge NAND flash solid storage device (SSD) performance. De Nimble InfoSight technologie wordt ingezet voor het beheer van HPE storage portfolio en combineerd met het HPE OneView beheerplatform. Ook werdt SimpliVity overgenomen, aanbieder van Hyper-Converged Infrastructure (HCI).

Verder werden SGI, Cloud Cruiser (nu onderdeel van HPE Flexible Capacity model, waarmee partners private cloud als een public cloud consumptie model kunnen verkopen) en entity behavior analytics (UEBA) security specialist Niara (nu onderdeel HPE Aruba Networks ClearPass netwerk security) ingelijfd. 

Deze overgenomen technologieen worden aangeboden naast het langer bestaande aanbod zoals 3PAR StoreServ, StoreVirtual (overname van LeftHand), ConvergedSystem, StoreOnce (waar de verkoop toeneemt in combinatie met Veeam data protection) en de MSA storage oplossingen voor het MKB en de middenmarkt.

Het uitgebreide data infrastructuur aanbod van HPE ondersteunt organisaties in hun business, oem-premises, cloud, applicaties en andere strategische IT-doeleinden, aldus Shetti. Data wordt dan volgens hem kosteneffectief en schaalbaar omgezet in informatie en diensten. HPE biedt daarbij een bundle van hardware, software, cloud, managed services, servers, storage I/O en networking, beheersoftware, software-defined en container technologie. Hierbij wordt samengewerkt met andere technologie partners zoals Microsoft waarbij de Azure Stack als een appliance wordt geleverd.

Hedvig

HPE investeert verder in startups via zijn private equity investeringsbedrijf Pathfinder, waar het bedrijf al 100 miljoen dollar kapitaal voor vrij heeft gemaakt. Pathfinder investeert onder andere in Hedvig, Chef, Mesosphere en Hexadite (dat recent overgenomen door Microsoft). HPE werkt nauwer samen met software defined storage specialist Hedvig dat scale out storage ( geschikt voor block, file en object dataopslag) biedt voor het opslaan van bull storage en ondersteuning van CI, HCI, CIB en cloud toepassingen. Hedvig biedt verder beheertools, data services en support voor VMware, Docker, OpenStack en andere innovatieve datacentertoepassingen. Het Hedvig Distributed Storage Platform combineert Hedvig software-defined storage met HPE Apollo 4200 servers die beschikbaar zijn in 48- en 96-terabyte configuraties. Hedvig is opgericht door mensen die eerder bij Cassandra werkten, aanbieder van een open source gebaseerde NoSQL database.

Met het uitgebreide platform zegt Milan Shetti stevige positie te hebben in de markt voor data infrastructuren.  “HPE is vandaag de dag leverancier van een veilige, schaalbare en business outcome effectieve hybride infrastructuur.  HPE heeft verder 12 miljard dollar op de bank staan na de splitsing van HP en de latere afsplitsing van enkele onderdelen. Dat kapitaal gebruikt HPE voor overnames, research en development (R&D) en voor investerigen in platform bedrijven, vaak startups.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!