Boekhouder steelt bijna miljoen euro van ICT-bedrijf uit Tilburg
07-07-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Boekhouder steelt bijna miljoen euro van ICT-bedrijf uit Tilburg

Een boekhouder van een Tilburgs ICT-bedrijf heeft een celstraf van vier jaar tegen zich horen eisen voor het verduisteren van geld van zijn werkgever. De 45-jarige man heeft bekend bijna een miljoen euro van zijn werkgever te hebben gestolen. 

Dit meldt het Brabants Dagblad. Het gaat om een boekhouder die al tweemaal eerder is veroordeeld wegens verduistering. Zo zat de man eerder 20 maanden in de gevangenis voor de diefstal van tenminste 175.000 euro van een voormalig werkgever. Na zijn straf te hebben uitgezeten ging de man volgens het dagblad aan de slag bij het Tilburgse ICT-bedrijf, waar hij in de periode mei 2011 tot en met februari 2014 geld heeft verduisterd.

Boekhoudkundige trucs

Hierbij zou de man boekhoudkundige trucs hebben uitgehaald om het geld over te schrijven naar zijn eigen bankrekening. Dit deed de man dusdanig geraffineerd, dat accounts van het bedrijf een forensische accountant hebben ingeschakeld om te achterhalen wat er met het geld is gebeurd.

De boekhouder geeft aan in de gevangenis te zijn aangeperst en zich hierdoor genoodzaakt te hebben gezien weer te gaan stelen. Justitie heeft volgens de man in zijn vorige zaak bekend gemaakt dat hij nog een miljoen euro zou hebben. Hij vermoedt dat andere criminelen dit bericht hebben gelezen, waarna hij in de gevangenis is mishandeld en werd afgeperst. De man zegt in totaal zo’n 200.000 euro te hebben overhandigd aan afpersers. 

Terug naar nieuws overzicht