Witold Kepinski - 08 juli 2017

Atos introduceert Quantum Learning Machine supercomputer

Atos introduceert Quantum Learning Machine supercomputer image

Atos introduceert een commerciële systeem dat in staat is om tot 40 quantum bits (Qubits) te simuleren. De simulator - Atos Quantum Learning Machine (Atos QLM) - wordt aangedreven door een ultra-compacte supercomputer en een universele programmeertaal.

Atos QLM is beschikbaar in vijf configuraties (30 tot 40 Qubits) om te voorzien in de behoeften van uiteenlopende organisaties. De simulator stelt onderzoekers, studenten en ingenieurs in staat quantumapplicaties en algoritmes te ontwikkelen en testen.

De machine, ontworpen door het Atos Quantum Laboratorium - het eerste omvangrijke industriële quantumprogramma in Europa dat in november 2016 is gelanceerd - staat aan de basis van hoogwaardige innovaties die hebben geresulteerd in allerlei gepatenteerde toepassingen.

"Met de lancering van de krachtigste commerciële quantumsimulator ter wereld geeft Atos opnieuw uitdrukking aan haar ambities leidend te zijn in Europa. Zij wil klanten vanaf het begin ondersteunen bij wat naar verwachting de volgende technologische disruptie zal zijn. Quantumfysica zal ingrijpende veranderingen tot gevolg hebben, vooral op het gebied van cybersecurity. Dat is op dit moment één van de belangrijkste prioriteiten van organisaties en we bereiden ons zo goed mogelijk voor op de impact die deze ontwikkelingen zullen hebben”, vertelt Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “De teams van ons Quantum Laboratorium hebben een indrukwekkende vooruitgang geboekt bij het beschikbaar stellen van een simulatieomgeving aan wetenschappers en ingenieurs uit alle delen van de wereld, die hen in staat stelt quantumalgoritmes te ontwikkelen en voorbereid te zijn op ontwikkelingen in onze sector.”

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!