Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
10-07-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Equinix AM4 datacenter geopend met boottour voor channel partners

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, heeft het International Business Exchange (IBX) datacenter in Amsterdam (AM4) in gebruik genomen, samen met channel partners. Met het nieuwe datacenter breidt Equinix haar platform in Europa verder uit. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was erbij en sprak in een video reportage met enkele Equinix managers zoals Peter Van Camp (executive chairman), Eric Schwartz (President Equinix EMEA), Martijn Kooiman (Sales Director Equinix).

AM4 is gevestigd op één van de meest netwerkrijke locaties in Europa, namelijk het Amsterdam Science Park, waardoor klanten het hele continent vanuit één locatie kunnen bedienen. Het nieuwe datacenter van Equinix is een ruim 160 miljoen euro kostende, twaalf verdiepingen tellende toren die meer dan zeventig meter hoog is. Het nieuwe gebouw is het tweede datacenter van Equinix op Amsterdam Science Park en biedt bedrijven toegang tot tachtig procent van Europa binnen vijftig milliseconden.

Datacenter

Het nieuwe datacenter in Amsterdam is onderdeel van Equinix’ inspanningen om haar klanten succesvol te laten zijn in de steeds belangrijk wordende digitale maatschappij. Het wereldwijde platform voor colocatie en interconnectie, Platform Equinix, omvat nu al meer dan 175 datacenters in 44 markten op vijf continenten. Met AM4 worden de interconnectie-mogelijkheden voor bedrijven flink vergroot, waardoor ze digitaal nog succesvoller kunnen zijn. Niet alleen in Amsterdam, maar ook wereldwijd aldus Equinix.

Digital Edge

Een andere reden voor klanten om met hun IT-architectuur aanwezig te zijn in Equinix’ nieuwe AM4-faciliteit is de digital edge. Op de digital edge komen commercie, populatiecentra en digitale ecosystemen samen. Hier moet het netwerk van een bedrijf de mensen, locaties, clouds en data verbinden die digitale business mogelijk maken.

Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Benthem Crouwel, dat onder andere ook het Centraal Station in Rotterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam ontwierp.

Door Witold Kepinski en Marco van der Hoeven

 

Terug naar video overzicht
Datacenter