Witold Kepinski - 10 juli 2017

Microsoft 365 Business software bundel voor MKB en Enterprise

Microsoft Inspire, de jaarlijkse internationale partnerconferentie van Microsoft in Washington D.C., Verenigde Staten, staat in het teken de uitrol van cloud gebaseerde oplossingen zoals een Microsoft 365 Business software bundel voor MKB en Enterprise. Met de nieuwe cloud oplossingen wil Microsoft samen met zijn partners groeien in de markt voor intelligent cloud & intelligent edge, een tech transformatie waarbij data anders wordt gebruikt en opgeslagen. 

Microsoft 365 is een nieuw zakelijk aanbod dat de combinatie biedt van Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Er zijn twee versies van dit aanbod: Microsoft 365 Enterprise, voor grootzakelijke bedrijven, en Microsoft 365 Business, voor midden- en kleinbedrijven.

Cloud

Ook is Microsoft Azure Stack beschikbaar. Microsoft heeft met hardware launch partners Dell EMC, HPE en Lenovo de algemene beschikbaarheid van het Azure Stack aangekondigd. Azure Stack is een uitbreiding van Azure dat de wendbaarheid en snelle innovatie van cloud computing naar on-premise omgevingen brengt en nieuwe mogelijkheden voor hybride cloud biedt. Volgens Microsoft ceo Satya Nadella is de hybrid infrastructuur de beste oplossing voor organisaties, een mix van private en public cloud.

Apps

Nieuw is het ISV Cloud Embed programma waarmee Microsoft het makkelijker maakt voor partners om bestaande bedrijfstoepassingen te moderniseren en nieuwe toepassingen te bouwen. Via dit nieuwe programma kunnen partners integreerbare technologie van Dynamics 365, Power BI, Power Apps en Microsoft Flow aanschaffen om te gebruiken als bouwstenen.

ISV

Verder kunnen ISVs direct zaken met Microsoft partners doen via het nieuwe B2B platform Third Party Offers. Deze online marktplaats wordt getest en er zijn producten beschikbaar van onder andere Zendesk en DocuSign.

Intelligent cloud & edge

Met de nieuwe cloud oplossingen wil Microsoft samen met zijn partners groeien in de markt voor intelligent cloud & intelligent edge, een tech transformatie waarbij data anders wordt gebruikt en opgeslagen. Volgens Microsoft zijn een aantal branches zeer interessant voor partners om goede business te doen. Dat zijn financial services, maakindustrie, retail, onderwijs, gezondheidszorg en overheid. Partners krijgen ondersteuning van Microsoft met tools voor engineering, sales en marketing medewerkers.

Sales

Verder is er een wereldwijde samenwerking tussen KPMG en Microsoft en een Mixed Reality Partnerprogramma aangekondigd. Ook is de algemene beschikbaarheid bekend gemaakt van van Dynamics 365 + LinkedIn Sales NavigatorSurface channelnieuws en een overzicht van nieuwe Azure clouddiensten & resources voor partners. 

Lees meer op de Microsoft blogpost: Microsoft Puts Partners at the Center of 4.5 Trillion Transformation Opportunity

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!