Witold Kepinski - 10 juli 2017

Copaco breidt assortiment educatieve elektronica uit

Copaco breidt haar assortiment van educatieve elektronica uit met de modulaire en interactieve robots van UBTECH en Makeblock. Hiermee speelt Copaco in op de groeiende vraag vanuit zowel het onderwijs als de consumentenmarkt naar producten uit deze productgroep.

Na de succesvolle introductie van Raspberry Pi het afgelopen jaar en bijbehorende accessoires van diverse merken zijn de producten van UBTECH en Makeblock een verbreding van deze categorie. Het assortiment van UBTECH en Makeblock bestaat uit een modulair systeem van interactieve en programmeerbare robots. Deze kunnen simpel bediend en geprogrammeerd worden via pc, tablet of smartphone.

”Wij zien een grote markt ontstaan in deze categorie van educatieve elektronica. Momenteel is het nog geen verplicht onderdeel van het basisonderwijs in Nederland, maar in de ons omringende landen is dit al wel het geval”, aldus Marc Maas, teamlead bij Copaco. “Onze partners kunnen nu al inspelen op deze opkomende markt met het portfolio dat wij kunnen bieden en in de nabije toekomst alleen nog maar zullen uitbreiden.”

Al deze merken zijn gelieerd aan het zogenaamde ‘STEAM-education program’. Dit houdt in dat kinderen vanaf 8 jaar spelenderwijs leren programmeren en coderen, een vaardigheid die onmisbaar is voor de toekomst, ook wel de 21st Century Skills genoemd.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!