Redactie - 11 juli 2017

5square investeert in Paazl delivery management platform voor e-commerce

Paazl, ontwikkelaar van een delivery management platform voor e-commerce, heeft deze week een bedrag van enkele miljoenen euro’s opgehaald in een Series A investeringsronde. Bron van de investering is het technologiefonds van investeerder 5square uit Laren, dat zich vanuit dat specifieke fonds specialiseert in het ondersteunen van scale-ups.

Bernard Schreiner, CEO van Paazl, spreekt van een belangrijke mijlpaal: “De afgelopen jaren hebben we op eigen kracht double-digit groei geboekt, maar onze ambities reiken nog verder. Met 5square hebben we naast financiële slagkracht ook de kennis binnengehaald om deze plannen waar te maken.”

Het platform van Paazl bundelt vervoerders en achterliggende bezorgopties om deze via één API of extensie aan te laten sluiten op e-commerce- en magazijnsoftware. Dit biedt uitkomst voor online retailers die veel internationaal verzenden of een zeer uiteenlopend assortiment voeren.

SAP

Tot de klanten van het Amsterdamse bedrijf behoren onder meer Greetz, Blokker, Omoda, Scotch & Soda en SuitSupply. Samen verzonden de gebruikers van het platform in 2016 ruim vijftig miljoen pakketten. Met de investeringsronde gaat Paazl werken aan verdere internationale uitrol in de vorm van aansluitingen met bijvoorbeeld Aziatische vervoerders en extensies voor veelgebruikte e-commerce platforms als Salesforce Commerce Cloud en SAP Hybris.

5square ziet in Paazl een solide investering binnen het huidige technologieklimaat. Remco van den Heuvel bij 5square: “Door de services van alle vervoerders op één platform te bundelen, creëert Paazl voor klanten als het ware een ‘supervervoerder’, die ieder product overal kan bezorgen, precies op het moment dat de consument het graag wil ontvangen. Wij denken dat die flexibiliteit voor zowel de retailer als de consument past in de tijdsgeest van nu en sterke groeimogelijkheden biedt.”

Eerder investeerde 5square in onder meer Five Degrees, Snappet, Avion, SO Connect (voorheen SO WIFI) en CloudSuite.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!