Citrix CEO Kirill Tatarinov exit en maakt plaats voor David J. Henshall
11-07-2017 | door: Witold Kepinski

Citrix CEO Kirill Tatarinov exit en maakt plaats voor David J. Henshall

Citrix CEO Kirill Tatarinov heeft het bedrijf naar een verschil van inzicht per direct verlaten. Hij maakt plaats voor CFO David J. Henshall die nu CEO is geworden. Citrix geeft verder geen uitgebreid commentaar over het plotselinge vertrek van Tatarinov. 

Senior vice president of finance Mark Coyle is nu interim CFO en er wordt gezocht naar een opvolger. Citrix zegt verder te focussen op groeimarkten zoals data security en analytics services. Daarnaast wil Citrix verder groeien met zijn virtualisatie, networking en file sharing software aanbod. Citrix verkocht begin dit jaar zijn GoTo business aan LogMeIn voor 1,8 miljard dollar.

Winstmarges

Henshall richt zich op versnelde doorvoering van Citrix’ cloud transformatiestrategie en vergroting van de winstmarge. Mark Coyle, senior vice president of finance, neemt tijdelijk de rol van CFO over. Het bestuur formeert bovendien een nieuwe bestuurscommissie gericht op verhoging van de winstmarges, kapitaalverdeling en cloud transformatie. Citrix bevestigt de financiële begeleiding voor het tweede kwartaal van 2017. Gedetailleerde omzetresultaten worden naar verwachting op 2 augustus gepubliceerd. 

Kirill Tatarinov en het bestuur hebben in gezamenlijke overeenstemming besloten uit elkaar te gaan. De bedrijfsstrategie blijft onveranderd: versnelde cloud transformatie, verhoging van de winstgevendheid en rendement voor aandeelhouders. Het bestuur wil deze bedrijfsdoelstellingen behalen onder leiding van Henshall, die volgens Citrix beschikt over uitgebreide ervaring met en kennis van operationeel leiderschap.

Elliott Management

Tatarinov volgde begin 2016 Mark Templeton op die met pensioen gaat. Templeton stond 20 jaar aan het roer van Citrix. Het vertrek van Templeton komt nadat Citrix een nauwere samenwerking aangaat met de activistische investeerder Elliott Management die 7,5 procent van de Citrix aandelen heeft. Elliott laat zich wel vaker gelden bij IT-bedrijven zoals EMC, Riverbed, Juniper Networks en NetApp.

Microsoft-veteraan Kirill Tatarinov heeft het 1,5 jaar uitgehouden bij Citrix. Eerder verliet Kirill Tatarinov Microsoft na een optimalisatie. Tatarinov was bij Microsoft werkzaam als President, Executive Vice President en Corporate Vice President Microsoft Business Solutions Division waarbij hij de Microsoft Dynamics CRM en ERP businesses leidde. Daarnaast zette hij zich sterk in voor de cloud business. Dutch IT-channel sprak met hem in 2015 tijdens de Ingram Micro Cloud Summit in Barcelona.

Terug naar nieuws overzicht
Software