Redactie - 13 juli 2017

Karel Saurwalt wordt Managing Director cloudscanner

Onlangs trad Karel Saurwalt in dienst bij cloudscanner als Managing Director en vervult hiermee een nieuwe functie bij het grootste cloud management platform van Nederland. Saurwalt is de opvolger van Siemon van den Berg, grondlegger van cloudscanner.

Saurwalt – die voor zijn aanstelling werkzaam is geweest bij verschillende toonaangevende bedrijven zoals Teldacom en Reitsma – heeft als taak om de commerciële en strategische activiteiten van het platform verder te verstevigen en uit te breiden. Van den Berg, die op strategisch niveau nog betrokken blijft, ziet de komst van de nieuwe directeur met vertrouwen tegemoet: “cloudscanner is hard aan het groeien, in zowel het platform als het aantal medewerkers. Karel gaat voor focus en helderheid zorgen, zodat de IT-doe-het-zelvers nog beter bediend worden in hun vragen. Zijn kennis en ervaring zal zorgdragen voor een sterke aanvulling op de reeds aanwezige expertise. Karel is een betrouwbare en geloofwaardige gesprekspartner voor onze partners en klanten.”

cloudscanner verzekert zich met Karel Saurwalt van een professionele en ervaren Managing Director in het cloudscanner-team. Saurwalt heeft zijn voetsporen verdiend als Ad-interim Manager in de IT-wereld en zal zijn commerciële achtergrond met de nodige inhoudelijke expertise combineren: “Ik ben uiterst verheugd om het succes van cloudscanner voort te zetten en verder uit te bouwen. Het is een vernieuwend concept dat de IT-industrie een nieuwe boost gaat geven. In plaats van te denken vanuit het product, wordt hier gedacht vanuit de behoeften van de klant. Dit past helemaal in deze tijd waarin wij ons de kennis toe-eigenen. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Volgens Saurwalt zal ook de dienstverlening van cloudscanner een transitie doorgaan. In zo’n dynamische IT-markt en met een groot verscheidenheid aan producten en diensten, is het maken van de juiste keuzes voor elke organisatie van groot belang. Om die reden wil cloudscanner zich niet enkel richten op het samenbrengen van vraag en aanbod van clouddiensten, maar ook onafhankelijk kunnen adviseren en ondersteunen binnen de klant haar ICT-traject. Door cloudscanner te betrekken bij adviesgesprekken helpt het klanten hun cloudstrategie vorm te geven. Saurwalt: “Door deze veranderingen, kan cloudscanner beter inspelen op de klantvraag en de klant voorzien van het juiste en onafhankelijke advies. Of het hier nu gaat om een IT inhoudelijke of business vraag; wij kunnen de klant ondersteunen in het maken en het uitvoeren van de juiste keuze. Elke cloudvraag kan bij cloudscanner worden beantwoord, voor elk traject bieden we een oplossing. ”   

Nieuwe look and feel cloudscanner 

Naast de komst van de nieuwe Managing Director heeft cloudscanner als platform ook flinke stappen gemaakt. De website is gebruiksvriendelijker en toegankelijker geworden, deze is nu meer ingericht op contentontwikkeling. Zo kunnen partners bijvoorbeeld zelf content aanbieden op de website. Hierdoor is alle relevante informatie over de partners, cloud(diensten) en trends bij cloudscanner direct vindbaar en heb je altijd toegang tot het laatste cloudnieuws. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!