Redactie - 13 juli 2017

E8 Storage doorbreekt prijs/prestatie barrière voor connected SSD-storage

Recent sprak de redactie van Dutch IT-channel in het E8 Storage-hoofdkantoor in Palo Alto, met Zivan Ori de CEO & Co-Founder van E8-storage. Het is een storage startup met roots in Israël die met een volstrekt nieuwe en een flink versimpelde architectuur de markt voor flash storage benadert. Andere gerenommeerde aanbieders zoals Dell EMC en Pure kunnen met hun storage arrays, waarbij E8 Storage claimt tot 20 keer sneller te zijn, qua performance en prijs amper de strijd met deze startup aanbinden.

E8-storge betreedt de markt op een moment dat de vraag explodeert. De groei van de vraag naar opslag explodeert nu massale opslag van big data steeds prominenter onderdeel wordt van de economische processen. Zo is ook de reisindustrie, niet direct een branche waar dat verwacht zou worden, ineens een grootgebruiker geworden door alle vergelijkings- en boeking sites. Om die de faciliteren, waarbij de klant in real time alle aanbiedingen van bijvoorbeeld hotels, reisorganisaties, autoverhuurder en vliegmaatschappijen, kan vergelijken, is een krachtig snel en flexibele storage omgeving noodzakelijk.

Proact

Tijdens de presentatie toonde Zivan Ori een van de eerste producten die daadwerkelijk van de productie lijnen rolde. (Een mooie vermelding is dat de eerste unit afgelopen juni in Nederland is uitgeleverd is via de locale reseller Proact). E8 verkoopt en levert nu een 2U array met daarin 24 dual port NVMe SSD-drivrs met een NVMe over Fabrics-interface en dedicated, op maat gemaakte controllers, in de communicatie interface. Op basis van deze configuratie wordt de beloofde snelheid van 10 miljoen IOPS gerealiseerd met een latency van 100 microseconde. De configuratie dankt zijn grote voordelen aan de eenvoud van het design, het hele systeem is een groep dual-port 6.4Tbyte NVMe SSD's flash drives, een configuratie die volgens Zivan Ori heel bijzonder is.

Zivan Ori: “De E8 storage oplossing is een perfecte vervanger voor een losse SSD-opslag die in een server geïntegreerd is. Bij deze oplossingen is gewoonlijk de belastingsgraad laag. Onderzoek toont aan dat slechts in 30% van de gevallen de maximale capaciteit ook benut wordt. Er is dus veel duurbetaalde opslagruimte die niet benut wordt. Het gebruik van lokale SSD’s heeft ook als bezwaar dat er een gebrek aan schaalbaarheid is. Precies daar heeft E8 een mooie kans om een rol te verwerven.”

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!